Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Teadur: Reformierakond ja E200 said hääli savijalgadel Wagneri skandaalist tekitatud hirmuõhkkonnast

-
15.03.2023
Slava Ukraini endine eestvedaja Johanna-Maria Lehtme
© Riigikogu

Seekordseid Riigikogu valimised olid ääretult ebaausad, sest tulemust mõjutati väljamõeldistele rajatud hirmuõhkkonnaga ning E200 suurskandaal hoiti kinni.

Tartu Ülikooli teaduri Martin Mölder rääkis viimaseid reitingutabeleid kommenteerides, et “Valimispäevale eelnenud pingelises õhkkonnas õnnestus nii Reformierakonnal kui ka Eesti 200-l mobiliseerida inimesi, kes muidu oleks valimata jätnud. /…/ Suur roll siin oli ilmselt mängida ka hirmuõhkkonnal, mis muuhulgas läbi savist jalgadele laotud Wagneri skandaali kannustas inimesi hääletama mõne EKRE-t välistava erakonna poolt,” ütles Mölder.

Samas on E200-t viimastel päevadel tabanud nn Slava Ukraini skandaal ammuste kahtlaste rahaasjadega, mis oleks valimiste-eelsel ajal avalikkuse ette tooduna ilmselt “kahesajaliste” valimistulemust mõjutanud, kuid seda suudeti varjus hoida.

Mölder lisas, et kindlasti ei ole taoline erakondade omavaheline võimude tasakaal püsiv ning kampaaniamälestuste hääbudes ning uue valitsuse ametisse astudes saab näha uusi dünaamikaid.

Uued Uudised