Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ekspresident Kersti Kaljulaidi “vaba sõna” saab tema jüngritelt “rootsi kardinad”

-
15.03.2023
Kersti Kaljulaid teatas Riigikogus, et sõna on vaba, kuid tema jüngrid vangistasid selle.
© Scanpix

Reformierakonna ja E200 mentor Kersti Kaljulaid tuli kord riigipeana Riigikogusse pusaga, millel ilutses silt “Sõna on vaba”, kuid tema jüngrid panevad “vaba sõna” nüüd kuni kolmeks aastaks kinni (Maris Lauri projekti järgi).

Enamlaste seltskonda ei huvita ilmselt põrmugi see, kuidas Kaljulaidi kunagine aktsioon nüüd nende vastu töötab. Sõna ei saa varsti enam vaba olema ja sõnavabadus saab suukorvistatud, sest iga keeld, räägitagu mida iganes, kägistab seda põhilist vabadust.

Vihakõneseadustega ju ongi nii, et seal saab võimulolijate suva järgi kruvisid nii kinni keerata, kui veel tahetakse, sest otsustusõigus “vihakõne” olemuse üle saab olema piiramatu.

Eesti vaenukõneseadus on näkkusülitamine ka Charlie Hebdo ohvritele – Prantsuse satiiriajakirja toimetus kaitses euroopalikku sõnavabadust ka siis, kui pilapildid prohvet Mohamedist ühe religiooni toetajaid solvasid ja 11 ajakirjanikule elu maksid. Maris Lauri algatus paneks sealse toimetuserahva kohe kolmeks aastaks “islamofoobia” eest vee ja leiva peale.

Eesti Põhiseaduse paragrahv 45 ütleb, et “Tsensuuri ei ole” ning vihaõhutamine on juba praegu karistusseadustiku järgi keelatud, seega on tegu sõnavabaduse piiramisega.

Uued Uudised