Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas eesti riik hakkabki toetama Venemaa terrorismi toetajaid? Vasakpartei juht: „…kui Venemaa tulistab Ukraina linnu, see pole halb…“

-
15.03.2023

Erakond hakkab saama eesti riigilt 30 000 eurot toetust, mis peaministri Kaja Kallase väitel on tõeline demokraatia.

Kolmapäeval avaldas KaPo figurandi Oleg Bessedini TVN kanal Eestimaa ühendatud vasakpartei esimehe Igor Rosenfeldi esinemise, kus too avaldas protesti Seredenko, Petersoni ja teiste provokaatorite kinnipidamise vastu. Ta rääkis pikalt ja segaselt sellest, et erakond on seadusekuulekas, samas tsiteeris hingestatult vasakpartei nimekirjas kandideerinud „vene Jolleri“ ehk Jelena Fjodorova sõnu: „See on kättemaks, põhjatuul, kogu vene maailm tardus Võidu ootuses – teisiti ei saagi olla“.

Rosenfeld jätkas: ta ei poolda Ukraina liitmist Vene impeeriumiga, „kuid samal ajal erinevalt Lääne vahenditest ja sellest, mida räägitakse Eestis, me mõistame, et oma loogika on nendel, kes jäävad tulistamise alla Donbassis. Seepärast näiteks kui Aivo Peterson sõitis sinna, siis selle taga on teatud istina, tõde, et Donbassi probleemi lääne ruumis ei arvestata  – ei räägita sellest, et mitte ainult Venemaa ei tulista Ukraina linnu: see on nii, tulistab, ja see pole halb, kuni kestab see kurb sõda…“.

Rosenfeld osutab sellele, et lääne relvadest tulistatakse ka Donbassi. Ehk tema sisuliselt väidab, et kui Venemaa tulistab Ukraina linnu, siis see on „hea“, aga see, et ukrainlased vastavad, üritades vabastada putinlaste poolt okupeeritud maid, oleks nagu kuidagi imelik ja ennekuulmatu.

„Ma tahan öelda, et mingisuguste globaalsete järelduste jaoks sellest, et Venemaa sõjaoperatsioon viib tõsiste globaalsete muutusteni – me kahjuks, ei tea küll kelle jaoks, kuid üldiselt pole alust arvata, et see toob kaasa mingi tõsise maailmakorra revideerimise. Venemaa sõjaline operatsioon – Venemaal on oma loogika – tahan lihtsalt öelda, et Venemaa hakkab kontrollima mitte rohkem, kui 15-20% Ukraina territooriumist. Sellest ei piisa isegi selleks, et vahetada välja Ukraina režiim, kuid võivad kokku leppida, ja ma loodan, et lepivad – peaasi et sõda lõppeks…“.

Rosenfeld nimetab venemaameelseid liikumisi „naši“ ja kiidab lakkamatult Petersoni.

Kui „rebida kontekstist välja“ tema väited selle kohta, et Ukraina linnade pommitamine pole halb, et ta loodab pärast viiendiku Ukraina territooriumi hõivamist veel ka lepet, mille tagajärjel vahetatakse välja Ukraina „režiim“, ja et kahjuks ei too Venemaa sõjaline operatsioon kaasa globaalseid muutusi, siis nende mõte ei muutu karvavõrdki.

Kas Eesti maksumaksjad tõesti peavad nüüd maksma toetust erakonnale, mille juht väidab televisioonis, et Ukraina linnade pommitamine pole paha? Kas EV valitsus hakkab toetama rahaliselt terrorismi toetajaid?

Ivan Makarov