Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas teledebatil: näeme sama malli, kui Reformierakond otsustas kärpida, kuid ettevõtted läksid pankrotti

-
15.03.2023
Laadime sisu...

Parlamendierakondade tänaõhtusel teledebatil ei andnud koalitsioonikõnelustel osalevate parteide esindajaid selgeid vastuseid, kas tuleb maksutõus või -langetus. Samuti ei selgunud, kas ja mida asutakse riigi rahandusliku olukorra parandamiseks kärpima. EKRE-t esindas väitluses Henn Põlluaas.

Parlamendivalimistest on möödas kümme päeva ja koalitsioonikõnelused käivad suure hooga. ETV saates “Esimene stuudio” arutlesid Eesti tuleviku poliitika peamiseid teemasid erakondade esindajatest peale Põlluaasa veel Mart Võrklaev (Reformierakond), Riina Sikkut (SDE), Marek Reinaas (Eesti 200), Tanel Kiik (Keskerakond) ja Urmas Reinsalu (Isamaa).

Henn Põlluaas ütles alustuseks, et EKRE soovib jätkuvalt teada, kas e-valimised on turvalised ja kontrollitavad. “Tahame teada, mis toimub serverites ja kuidas tuleb lõpptulemus välja, kahjuks meile seda ei öelda,” ütles ta.

Räägiti ka nn katuserahade kaotamisest. Henn Põlluaasa hinnangul on katuserahade jagamise riigikogult ära võtmine naeruväärne asendustegevus. “Ministeeriumid jagavad läbipaistmatult sadu miljoneid, katuseraha on aus läbipaistev raha, kui sobi tehakse, nagu Reformierakond tegi, siis jäädakse ka kohe vahele,” lausus Põlluaas.

Henn Põlluaas rääkis ka, et koalitsiooniläbirääkimistel räägitakse kärbetest tööpuuduse ja inflatsiooni taustal. “Kaja Kallas ütles, et maksutõusu ei tule – ütles, et lugege mu huultelt,” sõnas Põlluaas. “Täna näeme sama malli, kui eelmise majanduslanguse ajal, kui Reformierakond otsustas kärpida, kuid ettevõtted läksid pankrotti ja 100 000 inimest hääletas jalgadega ja läks välismaale tööle.”

Allikas: ERR