Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa tunnistab vaktsiinidest tingitud tõsiste tervisekahjustuste ulatust

-
16.03.2023
Saksamaa tervishoiuminister Karl Lauterbach.
© Scanpix

Saksamaa ametliku statistika andmetel on 2022. aasta detsembri seisuga Covid-19 vaktsiinist saadud tervisekahjustustest teatanud enam kui 330 000 inimest. Nende seas on ka hulgaliselt noori, samuti on paljudel juhtudel tegemist tõsiste tervisekahjustustega.

Varasemalt äärmuslikku vaktsineerimispoliitikat ajanud ja koroonapiiranguid läbi surunud Saksamaa tervishoiuminister Karl Lauterbach tunnistas statistika taustal vaktsiinikahjustuste tõsidust, olgugi et 2021. aasta suvel rääkis ta täpselt vastupidist juttu. „Nii on: üks inimene 10 000-st. Just selline on tõsiste kõrvalnähtude esinemissagedus,“ ütles Lauterbach möödunud pühapäeval ZDFile antud intervjuus. „Need on tõeliselt murettekitavad faktid. Ausalt öeldes tunnen neile inimestele väga kaasa. Mõned vaktsiinikahjustused on ilmselt püsivad,“ ütles ta.

2021. aasta suvel postitas Lauterbach Twitterisse sõnumi, milles väitis, et koroonavaktsiinidel ei ole mingeid kõrvalnähtusid. Kommenteerides seda sõnumit, vastas Lauterbach ZDFile, et tegemist oli liialdusega, mille ta kahetsusväärselt ühes sõnumis tegi. Pandeemia ajal oli Lauterbach aga üks järjekindlamaid massvaktsineerimise läbisurujaid ja intervjuus ZDFile ei leidnud ta, et tervishoiuministeerium oleks teinud midagi valesti.

Lauterbachi pühapäevaseid avaldusi asuti kiiresti kritiseerima sotsiaalmeedias. Tuntud majandusprofessor Stefan Homburg viitas oma postituses ühele Weltwoche artiklile: „Ravimitööstus, võimud ja Lauterbach teadsid seda juba varem: laste südamekahjustused, tromboosid, ajuhemorraagia, viljakuseprobleemid. Pfizeri kohtusse kaebamise järel on avalikkusel nüüd tõendusmaterjal olemas.“

Ja Homburg jätkas: „Eile kinnitas Karl Lauterbach intervjuus, et oli registreeritud vaktsiinikahjustustest täiesti teadlik. Sellest hoolimata eitas ta nende olemasolu ja tahtis isegi suruda läbi üldise vaktsineerimiskohustuse.“

Homburg seadis kahtluse alla ka Lauterbachi poolt välja toodud arvud: „Rääkides suhtest 1:10 000 alahindab Lauterbach tõsiste vaktsiinikahjustuste tekkeriski. Tema enda ministeerium on väitnud, et raporteerimata kahjustuste arvesse võtmisel oleks suhe tegelikult umbes 1:5000, mis teeb nelja doosi puhul suhtarvuks 1:1250.“

Lauterbach ütles pühapäeval antud intervjuus, et kutsub ravimiettevõtteid üles jagama vaktsiinikahjustustega tekkinud rahalist vastutust. „Ravimifirmade kasumid on olnud üüratud, seega oleks tegemist rohkemaga kui lihtsalt kena žest,“ rääkis ta.

Paul Ehrlichi instituudi andmetel oli 2022. aasta detsembri andmeil 333 492 raporteeritud vaktsiinikahjustuse juhtumit, millest 50 833 olid rasked. Ehkki arstidel lasub vaktsiinikahjustustest teavitamise kohustus, kaebavad paljud sellega kaasneva tohutu bürokraatia üle, mistõttu ei tegelda raporteerimisega kuigi usinalt.

Allikas: Remix News