Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rohepööre koperdab oma savijalgadel: kasvuhoonegaaside heide suurenes kõigis valdkondades

-
16.03.2023
“Kasvuhoonegaasid” on huvitav sõna, mis toob silme ette teise pildi.
© UU

Rohepööret on võrreldud Gorbatšovi alkoholismivastase seadusega, kus tehti kõlavaid sõnu, aga joomine jätkus varjatumal kujul; tundub, et ka rohepöörde CO-neutraalsus läheb sama teed. Isegi pangad ja pakivedajad karjuvad oma “rohelisusest”, aga reaalsus sellega kaasa ei lähe.

BNS vahendab: “Keskkonnaministeerium esitas Euroopa Komisjonile Eesti kasvuhoonegaaside 2021. aasta lõpparuande, mis näitab, et kasvuhoonegaaside heitkogused kasvasid pea kõigis valdkondades.

Energeetika heite kasvu põhjustas külm talv ning transpordisektori heidet kergitas tervisekriisist taastumine, mis innustas inimesi aasta varasemaga võrreldes rohkem liikuma, teatas ministeeriumi pressiesindaja neljapäeval.

Kasvuhoonegaaside inventuuri lõpparuandest selgub, et Eesti 2021. aasta koguheide oli 15,5 miljonit tonni CO2 ekvivalenti. 2020. aastal oli see 12,8 miljonit tonni. Energeetika heide kasvas 2021. aastal seejuures 11 protsenti; transpordi heide viis protsenti, põllumajanduse heide viis protsenti ning maakasutuse, maakasutuse muutuse ja metsanduse (LULUCF) heide 127 protsenti. LULUCF-i sektori heitkoguseid uuendatakse igal aastal, mistõttu 2020. aasta heitkogused vähenesid ligi poole võrra eelmise aasta tulemustega võrreldes.”

Hurraaga alustatud nõukogulikud kampaaniad ei tööta ka Euroopa Liidus. Kõike tuleb võtta mõistusega, mitte üritada midagi saavutada kohustuste pealepaneku ja utoopiliste kiirplaanidega, mis hävitavad majandusi.

Looduskaitsebioloogia professori Asko Lõhmus hoiatas hiljuti sõna “rohepööre” negatiivsuse eest: “Selle sõna äralörtsimiseks on ka majanduslik võim palju teinud, kui “rohelisena” reklaamitakse midagi, mis teaduslikus mõttes sellele ei vasta. Edasi hakkab toimima ühiskondlik protsess, mis võib lõppeda nagu nõukogude ajal: kõik vaatavad televiisorist uudiseid, aga keegi neid eriti ei usu.”

Võimalik, et kogu see kliimavõitlus on juba nii narriks muutunud, et kõik küll räägivad oma “rohelusest”, aga keegi sellesse enam ei usu ega püüagi abstraktse CO2-ga võidelda. Nii möllavad ka kasvugaasid edasi. Üks kampaania on jälle põhja jõudmas.

Uued Uudised