Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meedia võimendab propagandasõjas järjest valeuudiseid: kas laiskusest, rumalusest või kellegi tellimusel?

-
20.03.2023
Wagneri juht Jevgeni Prigošin
© Scanpix

Wagneri grupist ja Putini kokast on saanud meedias justkui koll, kellega eestlasi nagu sõnakuulmatuid lapsi hirmutatakse.

Alles see oli kui Wagnerit püüti EKRE külge haakida, see hoolikalt ajastatud valeuudiste laviin oli muidugi valimisi mõjutama kutsutud infooperatsioon, millel olid ka vastavad tagajärjed ning mis peale valimisi nagu imeväel maha vaikitud ning veel paar kuud tagasi justkui eluliselt tähtis teema enam kellegi huvi ei paku.

Nüüd vahendab meie ajakirjandus Itaalia ajalehte Il Foglio, kes avaldanud hiljuti loo, kus väideti luureraportile tuginedes, et Wagneri grupil on Euroopas vähemalt kaks rakukest: üks Balkanil Serbias ning Albaanias, teine aga Eestis. Väidetavalt olla Wagneril nn võitlusvalmis paarkümmend sõdurit, kes on võimelised Euroopas operatsioone läbi viima.

Muu hulgas kirjutas Il Foglio samas artiklis, et endine Venemaa riigipea Dmitri Medvedev tellis Wagneri palgasõduritelt Itaalia kaitseministri Guido Crosetto mõrva.

Pärast selle artikli ilmumist kinnitasid aga Itaalia, et väited Wagneri grupi rakukesest Eestis ei ole tõsiseltvõetavad. Loe: ei vasta tõele. Järjekordne vale, mis kaotavad päev-päevalt praeguses propagandasõjas usaldust igasuguste meediaväljaannete vastu, kel puudub mingigi allikakriitilisus.

Küsimus on vaid selles, kellele see valeuudiste levitamine kasulik on.