Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Brüssel tekitas paljudes esmakordselt tõsise kahtluse, kas euroliiduga ikka on kõik korras

-
19.03.2023
Marina Kaljuranna valijad said nüüd temalt kohustuse hakata oma kodusid sundrenoveerima.
© UU

Möödunud nädalal jõudis ilmselt paljude eestlasteni arusaam, et Brüssel on teiseks Moskvaks muutunud, nagu see lasus meie kaelal pool sajandit 1991. aastani. Seda tunnistab isegi muidu eurolojaalne massimeedia.

“Me läheneme kiiresti punktile, kus Euroopa Liidu kuvand hakkab allamäge vajuma ka nende inimeste silmis, kes siiani on ühendusse kuulumisest saadavaid kaheldamatult suuri hüvesid oluliseks pidanud. EL on eestlaste jaoks olnud eelkõige julgeoleku ja eurooplaseks olemise raam, ent praegu on tekkimas sellesse raami mõrad, mida on järjest raskem parandada,” kirjutab ERR-i raadiosaadete juht Indrek Kiisler.

Ta toob ära kaks momenti: sel nädalal laineid löönud utooplise superprojekti elumajade renoveerimisest ja sisepõlemismootorite tähtaegse keelustamise.

“Järgmisel kevadel valime taas Euroopa Parlamenti ja väga paslik on küsida: millise mandaadi alusel Euroopa Komisjon sääraseid eluvõõraid ideid esitab? Ja miks saab nii lihtsalt Euroopa elanike enamuse seisukohtadest üle sõita? Sisuliselt tegutseb Euroopa valitsuse rollis olev  komisjon nagu suvaline mõttekoda, kes produtseerib kiirkorras ideid ja ettepanekuid, mille  elluviimine ja ka tõrjumine on jäetud liikmesriikide kanda,” kirjutab Kiisler.

Ajakirjanik kritiseerib ka Eesti esindajaid, näiteks volinik Kadri Simsonit ning sotsidest eurosaadikuid. “On arusaadav, miks Eestist valitud sotsiaaldemokraadid europarlamendis andsid kolmapäeval sellele utoopilisele ideele heakskiidu. Sven Mikser ja Marina Kaljurand esindavadki maailmavaadet, mille arvates on võimalik juhtida ühiskonda ülevalt alla. Aga neil kaasneb sellega ka vastutus. Ma tõesti ootan kohtumist, kui need kaks saadikut lähevad vananenud elanikkonnaga, tühjenevasse Lõuna-Eesti väikelinna rääkima vanade puumajade ülikallist renoveerimisnõudest ja vaatavad silma inimestele, kelle tuhanded töökohad  on tänu europarlamendi kaasabile kadunud.”

EKRE eurosaadik Jaak Madison loodab, et mõni riik paneb sellele hullumeelsele renoveerimisideele veto, kuid tema hinnangul pole selleks kohe kindlasti Eestis loodav valitsus. “Kui inimene hääletab europarlamendi valimistel Marina Kaljuranna poolt, kes sai 65 000 häält selle eest, et on tore ja sümpaatne inimene, siis peab ta arvestama, kuidas too hääletab siin Brüsselis. Ja Kaljurand koos Mikseriga hääletasid selle kohustuse poolt, et kümne aasta jooksul peavad Eesti inimesed hakkama trahvihirmus oma kodusid meeletu hinnaga renoveerima või siis loobuma oma kodudest. Ka loodavas valitsuses ei näe ma kedagi, kes ütleks Brüsselis, et me pole nõus suveräänsuse loovutamisega lausa majade renoveerimise küsimuses,” räägib ta.

Üldiselt peaks Eesti inimestel nüüd juba Euroopa Liidu osas peas häirekellakesed taguma hakkama, kuid näis, kas nad ikka on valmis eurorahade ärakukkumisega riskima, et hakata vastu Brüsseli föderaliseerimisprogrammile, ning kas nad julgevad veel Eesti suveräänsust kaitsta. Üks võimalus selleks on valida Euroopa Parlamenti Mikserite ja Kaljurandade asemel rohkem Jaak Madisone.

Uued Uudised