Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti nagu Kasahstan: Reformierakonna valitsetav riik on postsovjetlik, mitte läänelik

-
20.03.2023
Eesti valimistel on rohkem ühist Kasahstani kui mõne lääneriigi omadega.
© Uued Uudised

Reformierakonna valitsemise stiil, kus Kaja Kallas on võimu nimel koos krimikahtlusega erakonnaga teinud kaporatuuri võimupöördega ühe valitsuse, siis nad nurka visanud ja võtnud järgmised puudlid, meenutab väga Ida-Euroopat ja endist Nõukogude Liitu. Ehk siis on Reformierakond loonud postsovjetliku valitsemisstiili.

BNS vahendab: “Kasahstani parlamendivalimistel juhib lävepakuküsitluste kohaselt valitsuspartei Amanat, mis on saamas üle 50 protsendi häältest. Küsitluste põhjal pääseb parlamendi alamkotta viis-kuus erakonda. Praegu on neid kolm.”

Kas pole kuratlikult tuttav süsteem? Nii nagu Eestis oli “ette teada” Reformierakonna väidetav valimisvõit, nii on ka Kasahstanis, teised võivad olla ja kohtigi saada, aga võimupartei on juba ette teada.

Reformierakond kasutab kõiki korruptiivsetele postsovjetlikele maadele omaseid valitsemismeetodeid: tema käsutada on valimissüsteem, peavoolumeedia ja osad reitingufirmad, valitsus paneb vajalikele kohtadele “omad”, nagu oli ametikohtade täitmisega enne valimisi; oponentide vastu algatatakse purustavaid infosõdasid; ühiskonda hirmutatakse vastasrinna võimulepääsuga, oma toiduahel pääseb samas mistahes süüdistustest jne. Ehtne Ida, mitte Lääs.

Kogu vasakliberaalse leeri valitsemisstiil on täielikult selline, nagu kohtab alates Ida-Euroopast kuni endise Nõukogude Liidu tagaotsani. Kuigi Saksamaa muutub samuti üha ebademokraatlikumaks, on seal siiski veel demokraatiat tunda: mõne aja eest vahetasid uued jõud välja Angela Merkeli kristlikud demokraadid. Eestis aga jätkab kohalik ainupartei, Eesti NLKP ehk meie Amanat.

Uued Uudised