Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond teeb Ukraina osas tühje sõnu, millel pole katet

-
20.03.2023
Kagu-Eesti rahvale jääb see nägu ilmselt alatiseks meelde – mees, kes juhtis teerulli.
© Uued Uudised

Reformierakond on Ukraina sõja taustal nautinud oma reitingunumbreid, kuid tegelikkus räägib, et selle taga on tühikargamine.

Nii kirjutab ERR: Brüsselis kogunevad Euroopa Liidu välis- ja kaitseministrid ning arutelude keskmes on Eesti ettepanek osta Ukrainale miljon mürsku. Kaitseminister Hanno Pevkur koos oma kolleegidega üritab otsad kokku sõlmida Euroopa Liidu ühises mürsuhankes Ukraina heaks.

Samas vahendab ERR ka teist uudist: “Ajalehe Financial Times allikate teatel räsib Euroopa kaitsetööstust lõhkeainete puudus. See pärsib laskemoona tootmist. “Põhiprobleem seisneb selles, et tööstus pole valmis suuremahuliseks tootmiseks,” ütles üks Saksa ametnik.

Euroopa riigid lubasid täiendada Ukraina relvavarusid ja kiirendada laskemoona tarnimist. Lõhkeainete puudus pärsib aga Euroopa relvatarneid Ukrainasse, vahendas Financial Times.”

Kokku võiks kogu loo võtta nii: mis on kasu Reformierakonna propagandakampaaniatest enda reitingu tõstmiseks, kui neil ei ole reaalset tausta taga? Aga poliitoravad jätkavad tühikargamist, samas kui Ukraina kurdab, et abi jääb nõrgaks.

Uued Uudised

Täiendatud: miljon mürsku 12 kuu jooksul.

BNS: Diplomaatide sõnul on bloki eesmärk saata Ukrainale järgmise 12 kuu jooksul miljon suurtükimürsku.

Äripäev 13. mätsil: Euroopa toodab nädalaga sama palju mürske, kui Ukraina päevaga tulistab.