Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: mida Vaher-Heldna päriselt tegid või kellele just nüüd ette jäid?

-
21.03.2023
Elmar Vaher Riigikogu EKRE fraktsiooni ees
© UU

Ikka ja jälle tuleb tõdeda, et meil oli jälle õigus, mis sest, et saime hullu moodi tuld ja tõrva kõigist torudest! 2019. aasta augustis, veidi vähem kui pool aastat valitsuses siseministri portfelli hoidmise järel püüdsime vabastada ametist Elmar Vaherit.

Asju, mille eest, oli küll ja veel. Selle asemel, et küsida, mis siis probleem on, tormasid kõik Püha Elmarit kaitsma. Vahetult enne ministri kohalt tagasi astumist oli Mart Helmel tehtud ära kõik vajalikud ettevalmistused Vaheri ametist kõrvaldamiseks distsiplinaaruurimiseks ühe väga halvasti lõhnava hanke pärast.

Aga no siis tuli kuidagi väga hea ajastusega ei-tea-kust maailma suurim skandaal teemal homod-jooksku-Rootsis ja Mardil viskas üle ning ta andis ameti üle erakonnakaaslasele, kes pani protsessi kahjuks kohe jää peale.

Teisest küljest, juulis 2020 lahkus ootamatult ametist maksuameti juht Valdur Laid. Lahkus pärast ühte väga pingelist koosolekut minu kui ministriga, kus ma ütlesin talle, et ma ei kiida heaks tema otsust võtta tööle Eerik Heldna. Mul oli piisavalt palju negatiivset taustainfot Heldna suhtes, et olla kategooriliselt vastu tema saamisele maksuametis kõrgele kohale. Ma mõistan, et asutuse juht valib oma inimesed ise, aga sellisel juhul võib minister valida oma asutuste juhid ka ise…

Eestis kipub olema nii, et kui keegi saab varastada, seadust rikkuda või lihtsalt sigatseda karistamatult pikka aega, siis on tal kindlalt peale pea kohal süvariigi katus. See kehtib ühtviisi nii pedofiilsete Riigikogu saadikute, kriminaalses joobes tabatud endiste eurosaadikute, Ida-Viru munitsipaalkorruptantide aga ka hangetega raha kantivate ametnike või tuimalt seadusi eiravate poliitikute kohta.

Siit ka kogu Vaheri-Heldna teema põhiküsimus: mida nad päriselt tegid või kellele just nüüd ette jäid, et nad nüüd ühtäkki ei või käituda nii, nagu nad kogu aeg on käitunud?

 

Martin Helme, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees