Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kindlates kätes Eesti” hakkab rahvast talongidega harjutama

-
21.03.2023
Eesti inimeste elu läheb järjest raskemaks, sest ka toit kallineb üha enam.. Pilt on illustratiivne.
© UU

Reformierakond tõi ülikõrged hinnad ja euroala kõrgeima inflatsiooni, nüüd aga hakkab ühiskonda jälle nõukogude ajast nii tuttavate talongidega harjutama.

ERR kirjutab: “Alates 24. aprillist katsetab sotsiaalministeerium koostöös Rimiga Harju- ja Raplamaal uudset toidukaartide süsteemi, mis asendab ostetud toiduabi jagamist nendes piirkondades. Riik kannab kaardile kvartalis 30 eurot ühe abisaaja kohta.

Toidukaardile kantakse kvartalis 30 eurot inimese kohta. Ühe perekonna kohta väljastatakse üks toidukaart, millele kantakse leibkonna toetussumma. Toetus tuleb ära kasutada kvartali jooksul ning allesjäänud summa uude kvartalisse üle ei kandu. Toidukaardiga saab osta vaid toidu- ja esmatarbekaupu.

Lisaks Harju- ja Raplamaale on Varraku sõnul plaan üle minna toidukaartidele ka teistes piirkondades selle aasta jooksul. Välja on kuulutatud riigihange ka teiste maakondade katmiseks, kuhu ministeerium ootab osalema ka üle-eestilise kauplusvõrguga ettevõtteid.

Toiduabi saajate nimekiri koostatakse toimetulekutoetuse ja kohaliku omavalitsuse toetuste taotluste ja saajate alusel. Abi taotlemiseks peab inimene pöörduma oma elukohajärgse kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja poole, misjärel tema majanduslikku olukorda hinnatakse ja hindamise tulemusel registreeritakse ta toiduabi saajate nimekirja ning temani toimetatakse kas läbi postiteenuse või sotsiaaltöötaja toidukaart.”

Esialgu on tegu Reformierakonna poolt vaeseks tehtud inimeste abitalongidega, aga Suurbritannias on kliimavõitluse käigus tekkinud idee üldse kõik toit kaartide peale panna, et inimesed sööksid vaid seda, mida rohepööre ette näeb. Näiteks putukaid.

Laias laastus näitab algatus, kui vaeseks on poliitoravad eesti rahva teinud.

Uued Uudised