Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna valitsetav riik hakkab massirände tarvis varjupaigasüsteemi välja arendama

-
21.03.2023
Kas need on mingitki moodi eestlased? Ei, need on teisest kultuuriruumist tulnud sisserändajad ja sellena tuleb neid ka võtta.
© UU

Juba 2015. aasta rändekriisi ajal üritas Reformierakond koos sotsidega pagulasi importima hakata, nüüd tehakse see teoks.

BNS vahendab: “Siseminister Lauri Läänemets allkirjastas käskkirja, millega kinnitas varjupaigasüsteemi arendamiseks ja tugevdamiseks kavandatava toetuse andmise tingimused; toetuste eelarve on 7,1 miljonit eurot, millest 75 protsenti on plaanis katta Euroopa Liidu Varjupaiga-, Rände- ja Integratsioonifondist ja ülejäänud summa on riigi kaasfinantseering.

Tegevuste elluviijateks on politsei- ja piirivalveamet ning siseministeerium ning toetuse periood on tänavu 1. jaanuar kuni 2029. aasta 31. detsember, selgub käskkirjast. Käskkiri jõustub tagasiulatuvalt.

Toetusega suurendatakse siseturvalisuse valdkonna suutlikkust ning toetatavad tegevused peavad aitama kaasa rändevoogude tõhusale haldamisele ning ühise varjupaigapoliitika ja ühise rändepoliitika rakendamisele ning arendama Euroopa ühist varjupaigasüsteem. Toetuse abil on Eestis kavas näiteks tõhustada infosüsteeme, koolitada ametnikke ning palgata juurde rahvusvahelise kaitse taotluste menetlejaid.”

Täpsustatult: Eestisse hakatakse veelgi massilisemalt migrante sisse vedama.

Uued Uudised