Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Isamaal on vaja loobuda mitte EKRE protesti-, vaid Reformierakonna puudli kuvandist

-
22.03.2023
Helir-Valdor Seeder on Isamaa tallalakkujaks muutnud.
© UU

Isamaa liider Helir-Valdor Seeder ajab jaburat juttu, nagu oleks nende valimisebaedu põhjustatud mingist “EKRE-st kandunud kurja protestija kuvandist” – samas kui erakond asus just enne valimisi ühte paati marksistidest sotside ja vasakliberaalse Reformierakonnaga. Ehk otsiks põhjusi sealt?

Kas võib midagi totramat veel välja mõelda: “Rahvuslik-konservatiivse maailmavaate kuvandile on tekkinud kuri ja protestimeelne maine ning kuivõrd valimiste eel pandi Isamaa EKRE-ga ühte paati, kandus see maine ka Isamaale ja sellest on nüüd vaja vabaneda, ütles “Esimeses stuudios” Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.”

Terve Kaja Kallase teise valitsuse võimuaja jooksul on Urmas Reinsalu ja teised Isamaa ministrid edasi andnud Reformierakonna pseudoliberaalseid sõnumeid, mis pole kuidagi seotud Eesti ja eestluse kaitsmisega, ja nüüd tembeldab Seeder süüdlaseks EKRE?

Isamaal ei saa EKRE kuvand kuidagi külge jääda, sest see partei pole mitte kunagi mitte millegi vastu protestinud, vaid ujub alati vooluga kaasa, mitte kunagi vastuvoolu.

Isamaa tegelikust meelsusest annavad tunnistust Seedri ütlused:”Kuivõrd Isamaa peab EKRE põhimõtteid endale sobimatuks ning Keskerakonnaga on neil eelkõige keele ja kodakondsusküsimustes polaarsed vaated, siis ei kujune uues riigikogu kooseisus ja ühinenud opositsiooni, ütles Seeder. /…/ Seedri sõnul saab olema huvitav näha, milline on tegelikult Eesti 200 maailmavaade, sest seni pole selles selgust saanud.”

Need Seedri mõtted näitavad, et Isamaa kaldub veelgi vasakliberaalsema serva poole kui seni, otsides liitlast üdini globalistlikus poliitprojektis, mida tögatakse Jeestidvesti nimega. Samuti on Isamaale nende ebaedus süüdi kõik teised, ainult mitte nemad ise.

Ja muidugi on Seedril lihtne ennast teistest opositsioonierakondadest distantseerida, sest temast endast ja Isamaast ei sõltu enam midagi. Isamaa liidri sõnavõttu tasub vaadata kui vihakarjet võimust ilmajäämise tõttu.

Isamaa võib julgelt võtta endale slogani “selgrootu rahvuslus”, sest kui kuskil pakutakse kasvõi võimupiruka pudemeidki, on erakond kõiki oma väidetavaid ideaale reetes kohe kohal.

Uued Uudised