Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

„Multikultuurne“ Saksamaa jõudis araabiakeelsete tänavasiltideni

-
22.03.2023
Araabiakeelne tänavasilt Düsseldorfis.
© Twitter/Aiman Mazyek

Saksamaa vasakvalitsus otsustas nn sotsiaalse kaasamise väljendusena paigaldada esimesed araabiakeelsed tänavasildid. Alates märtsist võib Düsseldorfis Ellerstassel näha tänavasilti ka araabia keeles: شارع إلَرْ .

Silt asub Oberbilki linnaosas, kus elab rohkelt Maroko päritolu inimesi ja aktsiooni põhjendatakse sooviga edendada kaasamist ja mitmekesisust. Düsseldorfi linnavalitsuse integratsiooninõukogu sõnul peaksid kakskeelsed tänavasildid jõudma peagi kümnesse erinevasse linnaosasse.

Oberbilki linnaosavanema, roheliste ridadesse kuuluva poliitiku Samy Charchira sõnul on araabiakeelsel tänavasildil sümboolne tähendus, mis näitab, et piirkonna elanikud on mitmekesised ning tunnevad end kaasatuna. Mida rohkem inimesi nii tunneb, seda suuremat sotsiaalset vastutust nad suudavad võtta, leiab Charchira. Tema arvates on tänavasiltide näol tegemist ka tänuavaldusega paljudele Maroko ja Magribi päriolu perekondadele, kes on aidanud mitme põlvkonna vältel kaasa Saksamaa arengule.

Maroko peakonsul Saksamaal, Lalla Loubna Ait-Bassidi ja Saksamaa moslemite konsul Aiman Mazyek kiitsid samuti algatust. „Olen tänulik integratsiooni väljendamise eest viisil, mida 20 araabia rahvust suudavad lugeda ja mõista,“ ütles Aid Bassidi. „Silt sümboliseerib sisserändajate tunnustamist ja rõhutab mitmekesisust Düsseldorfis, mis on Nordrhein-Westfaleni liidumaa üks kõige mitmekesisemaid linnu.“

Mayzek omakorda kirjutas Twitteris „Düsseldorf näitab oma mitmekesisust ja austust immigrantidest sakslaste vastu.“

Allikas: Breitbart News