Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Soroslik Vabaühenduste Liit võttis traditsionalistid sihikule

-
22.03.2023
SAPTK juht Varro Vooglaid.
© Uued Uudised

Vabaühenduste Liit on teinud Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjonile avalduse, milles palutakse kontrollida, kas SAPTK ei ole rikkunud valimisseadust, (a) avaldades valimiste eelsel ajal perekonna teemalise lühifilmi, kus said sõna Varro Vooglaid, Markus Järvi ja Martin Helme, ning (b) saates laiali masspostituse materjalid, kus hoiatati REFi, sotside ja Eesti 200 toetamise eest, kui ei taheta aidata kaasa nn vaenukõne kriminaliseerimise teel sõnavabaduse mahasurumisele ja nn homoabielu seadustamisele.

Andsin veidi aja eest selle kohta kiire kommentaari ERR-i raadiouudistele. Ma ei tea, palju minu kommentaarist eetrisse lastakse (ilmselt mõned üksikud laused), aga siin on peamised punktid, mida ma toonitasin.

Esiteks, Vabaühenduste Liit on mitukümmend aastat Sorose ideoloogilise programmi (mh homoideoloogia) maaletooja ja juurutamise vahendina tegutsenud selgelt vasakpoolne ja võltskodanikuühendus, mis on meie suhtes käitunud alati süstemaatiliselt vaenulikult. See on ka praeguse pöördumise taustaks.

Teiseks, Vabaühenduste Liidu avaldus on täiesti sisutühi, kuna me ei ole teinud absoluutselt mitte midagi õigusvastast. Ju teavad seda ka Vabaühenduste Liidu inimesed, aga eesmärk on meile lihtsalt ebameeldivusi põhjustada. Sarnasel moel püüti meile menetlus kaela tõmmata ka eelmiste riigikogu valimiste järel, kuigi selleks ei olnud mingit alust.

Kolmandaks, ei meie perekonnateemaline film ega ka masspostitus ei olnud mitte kuidagi osaks ei EKRE ega meie endi valimiskampaaniast. SAPTK on alati seisnud ja seisab ka edaspidi täiesti varjamatult oma maailmavaateliste (põhikirjaliste) eesmärkide eest, kasutades selleks oma põhiseaduslikke õigusi. Seejuures väärib märkimist, et ei filmis ega masspostituses ei ole antud soovitust hääletada ühegi erakonna ega kandidaadi poolt (ning masspostitust me isegi ei teinud ringkondades, kus ise kandideerisime).

Neljandaks, isegi kui SAPTK filmis või masspostituse materjalides oleks antud selge soovitus hääletada konkreetse erakonna või kandidaadi poolt, ei olnuks tegu varjatud ja seega keelatud annetusega, kuna kõigil inimestel ja ühingutel on õigus niisuguseid materjale avaldada, et seista ühiskonnas endale oluliste põhimõtete eest. Nt Äripäev on pikka aega andnud enne valimisi soovituse hääletada konkreetse erakonna poolt, aga seda ei ole kunagi keelatud annetusena käsitletud.

Viiendaks, meie poolt masspostituses esile toodud oht ongi realiseerumas – hoiatasime, et kui REF, sotsid ja E200 hakkavad valitsust moodustama, siis asutakse rünnakule sõnavabaduse ning perekonna ja abielu vastu. Seega oli meie hoiatus igati asjakohane.

Kuuendaks, Vabaühenduste Liidu käitumise pahatahtlikkus ja erapoolikkus nähtub mh asjaolust, et meie vastu on ERJK-le avaldus tehtud, aga nt Tarmo Jüristo juhitud Sihtasutuse Liberaalne Kodanik vastu mitte, olgugi et viimane levitas valimiste eel massiliselt EKRE-t mustavaid ja laimavaid videoklippe. Selles probleemi ei nähta, kuna Jüristo on nö oma poiss. Muidugi ei nähta probleemi ka selles, et Ekspress Grupp eesotsas Delfiga mustas EKRE-t kaks nädalat info-operatsiooniga “Prigožin”.

Kokkuvõtlikult öeldes on Vabaühenduste Liidu käitumine lihtsalt eemaletõukav – pahatahtlik, väiklane ja kiuslik. Aga mis seal ikka — üllatusmoment puudub.

Varro Vooglaid, SAPTK esimees