Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vaenukõneseadust on vaja ka minevikumälestuste hävitamiseks

-
22.03.2023
Vihakõneseaduse klaviatuur. Pilt on illustratiivne.
© UU

“Mulitkultuurne” Rootsi on taas näide sellest, kui hukatuslikud on vasakliberaalsed algatused, sealhulgas vihakõneseadused – nende abil hävitatakse rahva ajalooline mälu.

Interneti-vihakõne jälgimisgrupi “Näthatsgranskaren” juht Tomas Aberg teatas juba 2019. aastal, et tema raportid on toonud kaasa 144 edukat süüdistust ja süüdimõistmist “vihakõne” eest, peamiselt Rootsi eakate seas, kes postitavad Facebooki.

Rühm teatas tollal, et tema riigi rahastatud tegevused on viinud vihakõne süüdimõistvate kohtuotsuste arvu kümnekordse kasvuni Rootsis, edastas Fria Tider. Nad tegid koostööd ja pidasid loenguid muu hulgas Euroopa Nõukogu kriminaalse veebipõhise vihakõne konverentsil.

Amet MUCF, mis rahastab vasakäärmuslikke organisatsioone, nagu Expo, andis veebipõhisele vihakõne monitorile veidi üle 150 000 euro aastas. Rühmitust juhib Tomas Åberg, kelle vastu algatati mõne aasta eest uurimine ulatusliku loomade julma kohtlemise pärast, kuid kes pääses süüdistusest vältides kohtu alla sattumist. Suurem osa MUCF-i panusest läheb tema palga maksmiseks.

Miks siis ollakse eakate kallal?

Nooremate põlvkondade arvates on Facebook mõeldud “vanadele inimestele” ja “näoraamat” maksab kätte pensionäridele, aidates jälgida nende veebikommentaare, mida kasutatakse nende vastu tõendina, kui nad julgevad kurta, et nende riiki võetakse üle sisserändajate poolt.

Vanuritelt eeldatakse selgelt, et nad aktsepteerivad seda radikaalset muutust oma ühiskonnas, kuna nende “vananenud” vaated rootsi identiteedist jäetakse nüüd kõrvale.

Rahvamurdjate jaoks on oluline hoolitseda selle eest, et eakate arvamus vaigistataks ja diskrediteeritaks. Selleks, et bolševism Rootsis edeneks, peavad nooremad põlvkonnad üles kasvama usus, et Rootsi on alati olnud multikultuurne ja rassiliselt mitmekesine. Eakad on ohtlikud, sest nad on elavad tunnistajad Rootsist, mis kunagi oli homogeene ja kristlik ning praktiliselt vaba vägivaldsest kuritegevusest. Isegi mälestusi Vana-Rootsist peetakse nüüd “vihakuritegudeks”, mistõttu nad väärivad süüdistust.

Praeguseks on Rootsis parempoolne valitsus, kes loobub vaikselt paljustki vasakpoolsest hullusest, kuid oht pole möödas ja aastakümnete pikkused muudatused on mõneski osas pöördumatud.

Küll aga näitab Rootsi kogemus, et vihakõneseadustega hävitatakse ka rahva ajaloolist mälu.

Uued Uudised