Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Emori küsitluses osaleja: ma ei saanudki EKRE poolt valida

-
23.03.2023
EKRE lipp
© UU

“Kantar Emor on sinu usaldusväärne partner,” kirjutab ettevõte ja paljud on juba harjunud iga nädal uudistega, kus saame ülevaate erakondade toetusest. Meile saadeti Kantor Emori küsitluse kuvatõmmis ja osaleja kommentaar, mida on põhjust jagada kõigi lugejatega.

“Sel nädalal saatis siis Emor mulle üle pika küsitluse, kus oli võimalik ka poliitilisel teemal arvamust avaldada. Kusjuures EKRE küsimuse koha pealt ei antudki valikuid. Tegin päringu, aga sellele ei vastatud. Tänaseid uudiseid vaadates ei imesta, et EKRE toetus on märgitud langevaks.” kirjutab meile küsitluses osaleja. (Toim: nimi teada)

Tsiteerime: “Tulemuste esitlemisel eemaldas Emor “ei oska öelda” vastajad, mis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. “Ei oska öelda” vastajate osakaal oli viimase nädala küsitluses 20 protsenti,” kirjutab 2.03.2023 uudiste portaal err.ee artiklis “Kantar Emori küsitlus: Reformierakond liigub valimisvõidu poole”.

Selles poleks midagi erilist, kui küsitlusele vastaja saab valida kõigi vastuste variantide vahel ehk “jah” või “ei” või “ei oska öelda”, aga kui puuduvad valikud, siis on põhjust kahelda küsitlusuuringu usaldusväärsuses. Kõik soovivad teada, miks küsitluses EKRE puhul ei saa valida midagi muud peale “ei oska öelda”?

“Nüüd, tagantjärele mõtlen, kui oleks eelmise küsimuse juures valinud veel mõne erakonna, kes mulle sobiks, kuidas siis oleks erakondade puhul vastusevariandid?” märgib ta lisaks.”

Hea lugeja, millised on teie küsitlustes osalemise kogemused kui neid on? Kui te olete valinud EKRE, siis kaua aega läks enne mööda, kui teie arvamust uuesti küsiti? Kas teile kuvatud vastusevariandid olid võrdsed kõigi erakondade puhul või mõnel juhul piiratud?

Te saate saata oma arvamuse e-postil: info@kristlikmottevora.ee

Kristlik Mõttevara