Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lugeja: kõik peale EKRE on valmis Reformierakonna puudliks hakkama

-
23.03.2023
Poliitikute vastutustunne on nagu see pilt – kõik teavad, et need on Kaja Kallas ja Jüri Ratas, aga ega tõestada ei saa.
© Uued Uudised

“Tundub, et  kõik erakonnad peale EKRE on võtnud endale puudliksolemise staatuse, sest nad on arvestanud juba sellega, et kèegi muu enam valimisi peale Reformierakonna ei võida. Ja siis ei jäägi muud üle.

Isamaa pole juba ammu EKRE -ga koostööd teinud ja see pole neid sugugi aidanud, vaid vastupidi, olukorra kehvemaks teinud. Samamoodi Keskerakond. Savisaar ütles, et nii kaua kui on e-valimised, on võimul Reformierakond. Kuna nad ei julge väljendada kahtlust e-valimiste suhtes, et see võis ollagi nii planeeritud ja arvutatud juba enne valimisi, et see kolmik ei saaks enam koalitsiooni moodustada, vaid ainult Reformierakond, siis neil ei jäägi üle muud, kui olla eluaegsed reffidele koogutavad alluvad.

KE ja Isamaa ei taha tunnistada, et mõtlevad ise samamoodi sisimas valimiste nudimise peale, aga ei julge seda tunnistada, et nii mõtlevad, ja valetavad iseendale ja teistele. Usun, et vähemalt korra on nad seda mõelnud, aga võib-olla rohkem.

Paljud Isamaa põhimõtted on kopeeritud EKRE-lt. Iga järgneva valimisega võidakse nii EKRE-t, Keskerakonda ja Isamaad väiksemaks nudida.Veel mitteloodav praegune uus koalitsioon just seda ootabki, et opositsioon oleks luik, haug ja vähk.

Isamaalased ja keskid on lihtsalt kadedad, et EKRE-l on rohkem mandaate, selletõttu nad tahavadki neist eemalduda, et siis EKRE-t selle kaudu pisendada. Mulle ütles üks ausameelne vene inimene, kellel on side väga paljude eestimeelsete venelastega, kes on õppinud ära eesti keele ja on meie poolt, et väga paljud vene inimesed ei hääletanud Ratase poolt, kuna ta laskis lõhki minna  EKRE, Keskerakonna ja Isamaa valitsusel, mis oli ka nende arvates kõige parem valitsus. See oli tegelik põhjus, öeldi vaikselt. Tajuti, et siis oli hea valitsus. Samuti öeldi Isamaa kohta, kes läks kokku Reformierakonnaga. Eriti vihased olid ka paljud eesti valijad Reinsalu peale.

Me ei tohi alahinnata ka ausameelseid Eesti venelasi. Selge on ka see, et mingit ainult eestlaste riiki meil ei saa olema, kuigi ka mingit migrantide sissevoolu ei soovita, isegi paljud siin ammu elavad eestivenelased ei soovi.

Kohalikke vene inimesi, kes on keele selgeks õppinud jne., ja on Eesti poolt, tuleks respekteerida. Ida-Virumaal peaks koostööd tegema kohalike kristlike vene vabakogudustega, kes on vaadetelt tõsikristlased ning võivad aidata kaasa tõe saavutamisele ning selgitustöö tegemisel teistele vene inimestele, kes praegu usuvad nt. sotsidesse vms. Leida nende seast selliseid inimesi, kes on nõus seda tegema, st. ka palvetama selle eest, et mõttemallid muutuksid ja inimeste silmad avaneksid tõe tunnetamiseks ka kohalike venelaste seas. Nendega võiks intelligentselt kontakteeruda ja sidet otsida,  sest nad on usaldatavad. Tuleks vähemalt proovida seda teha.”

H. K. (autor on toimetusele teada)