Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti inimesed pole teedega rahul, kuid enamlaste võimuliit paneb tee-ehitusele pidurid peale

-
23.03.2023
EKRE võimul olles algas laiaulatuslik teede-ehitus, mis Kaja Kallase kärpeaegadel on vaibumas.
© Uued Uudised

Eesti inimesed ootavad maanteede turvalisemaks muutmist ja teedesse investeerimise suurendamist, selgus Eesti Taristuehituse Liidu tellitud värskest uuringust. Valitsus aga soovitab suu sellest puhtaks pühkida.

BNS kirjutab: “Eesti Taristuehituse Liidu tellimusel veebruaris läbiviidud uuringu tulemuste järgi on väga rahul oma kodukandi teede või tänavatega vaid viis protsenti vastanutest. Samas on 52 protsenti pigem rahul ja 34 protsenti mõnevõrra rahulolematu.

Kõige rohkem on oma kodukandi teede ja tänavatega rahul Harjumaa ja Järvamaa elanikud, vastavalt 74 ja 73 protsendiga. Kõige väiksem on rahulolu aga Viljandimaal 38 protsendiga, Hiiumaal 40 protsendiga ja Võrumaal samuti 40 protsendiga.

Kõige suurema rahulolematuse allikana tuuakse neis kolmes maakonnas välja just teede seisukorda: Viljandimaal pole teede seisukorraga rahul 77 protsenti, Hiiumaal ja Võrumaal aga lausa 80 protsenti vastanutest. Tallinnas on teede ja tänavatega rahul 61 protsenti vastanutest.”

Mida aga arvab loodav enamlaste koalitsioon?

ERR vahendab: “Loodav koalitsioon keskendub teedeehituses olemasoleva teedevõrgu korrashoiule ja hooldamisele, mistõttu uute 2+1 või 2+2 maanteelõikude ehitamist pigem oodata ei ole.

Kaks kolmest koalitsiooniläbirääkimisi pidavast erakonnast, Reformierakond ja Eesti 200, lubasid enne valimisi Eesti põhimaanteedele sõiduradasid juurde ehitada.

Teisipäeva õhtul selgus, et tegelikult jagub raha peamiselt vaid olemasolevate teede korrashoiuks.”