Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Helle-Moonika Helme: Eesti maavarad peavad jõukaks tegema oma rahva, mitte võõraid

-
24.03.2023
Helle-Moonika Helme

EKRE poliitik Helle-Moonika Helme kommenteerib meedias ilmunud seisukohti, et Eesti peaks hakkama väärindama omi maavarasid.

“Jah, meil on tõesti rikkus maa all ja vaesus maa peal. Kuid üks asi on kindel – kui hakkame kaevandama maavarasid, siis peab olema riik see, kes kaevandab, väärindab, kaupleb ja tulu peab minema kodanike teenistusse.

Kui aga asi anda ahnete reformierakondlaste kätesse, siis parseldatakse kõik õigused rahvusvahelistele korporatsioonidele maha, endale võetakse mingid überpalgaga kohad kõige selle eest, aga Eesti maa ja rahvas röövitakse paljaks.

Käisin Bahreinis, kus 1,8 miljonist elanikust on pisut üle miljoni kodanikud, kes saavad maavaradest hüved, kõigile antakse kas korter või maja, olenevalt pere suurusest, elektri ja vee eest maksavad 20%, kütus on 35 senti liiter, autod on odavad, arstiabi ja haridus tasuta. Ülejäänud elanikud on residendid, kes pole kodanikud, neil on palk ja õigused, aga ainult sinnani, kui sa teed tööd. Kui tööd enam ei tee, siis pead riigist lahkuma. Mingit sotsiaalabi võõrastele ei ole.

Meie maavarad peavad samuti teenima ainult meie oma inimeste heaolu, mitte minema rahvusvahelistele korporatsioonidele ja hüvesid ei tohiks mingil juhul jagada kõigi maailma untsantsakatega.”