Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Isegi kultuuriinimestel pole loodava valitsusliidu vastu usku

-
24.03.2023
Stenbocki maja

Isegi enamasti vasakpoolse maailmavaatega kultuuriinimestel pole usku meie loodavasse valitsusse – samal ajal kui loodav võimalik valitsusliit kultuurivaldkonna teemasid läbi arutas, avaldasid kultuuritöötajad Stenbocki maja ees meelt.

„Kultuurivaldkonnas on peamine mure loovisikute toimetulek – sotsiaalsed garantiid ja õiglane tasustamine. Soovime, et loovisikute toetamine kajastuks koalitsioonileppes,“ on meeleavaldajate sõnum.

Peaminister Kaja Kallase jaoks ei ole meeleavaldajad muidugi üllatuseks, sest piketeerijad on tema valitsemise ajal valitsusehoone ukse taga tavaline nähtus.

Loomeinimesed kogunesid Stenbocki maja ette, et tuletada valitsuserakondadele meelde nende valimislubadusi ja toetada poliitikuid õiglaste otsuste langetamisel. Nad rõhutasid, et loometöö eest makstakse liiga väikest tasu ja vabakutselistel loovisikutel puudub püsiv ravikindlustus. Loovisikutel on lünklik ligipääs ka teistele sotsiaalsetele tagatistele, nagu töötuskindlustus, pensionikindlustus ja vanemahüvitis.

 

Allikas: Postimees