Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Võimuläbirääkija” Liisa Pakosta takerdus varem muinsuskaitseameti ülekulutustesse

-
24.03.2023
Selline oli Liisa Pakosta töö võrdsusvolinikuna.
© Erki Evestus

Kui Kaja Kallas ja Jüri Ratas lõid oma ühisvalitsuse, siis figureeris läbirääkijate seas skandaalne Mailis Reps, kes on hetkelgi kohtu all. Praeguse enamlaste valitsuse puhul jääb silma aga Liisa Pakosta.

Paljudele vasakliberaalse „soolist palgalõhet“ jälitanud võrdsusvolinikuna meelde jäänud Liisa Pakosta on sama skandaalne isik, nagu hiljuti Slava Ukraini juhtima läinud ekskantsler Marika Priske.

Möödunud aasta oktoobris kirjutas Postimees: “Muinsuskaitseameti peadirektor Liisa Pakosta esitas täna kultuuriministeeriumile lahkumisavalduse. Pakosta sattus uurimise alla väidetavalt liiga suurte komandeeringukulude tõttu. Postimehele ütles Pakosta ise, et pidas ametisse astudes vajalikuks kohtuda kõigi valdkonna inimestega ning tutvustada neile muinsuskaitses kavandatavaid muudatusi. Ministeerium leidis, et Pakosta Eesti-sisesed lähetuskulud on liiga suured.”

Ametist minema löödud Pakosta otsustas minna poliitprügikasti Eesti 200, kuhu on maandunud teisedki käpardid: Isamaa põhja lasknud Margus Tsahkna, sama “rohelistega” teinud Züleyxa Izmailova, poliitiliselt ülelaetud ajakirjanik Lauri Hussar ja nii edasi. Ja nüüd on ta “läbirääkija”.

Kõik ideoloogilised tegelased leiavad endale sooja koha kuskil Eesti vallutanud vasakliberaalses süsteemis. Sageli lõpetavad siiski ka kohtus.

Uued Uudised