Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Loodav “pika plaaniga” valitsus elab Moskva aja järgi

-
24.03.2023
Stenbocki maja
© UU

Hiljuti läbiviidud Riigikogu valimisi iseloomustab välisriigi sekkumine Eesti valimistesse. Nüüd hakati aga seda sekkumist meedias lausa kaitsma ja kiitma.

See, et need nn. „autentsed dokumendid“ olid selgelt valed ja nende sisu ei vasta tõele, meie meediategelasi ei häiri. Nende arvates võisid sellised vead tekkida, sest: „Prigožini käsilased ei pruugi olla eriti taiplikud ja teravad“.

Tundub, et need ajakirjanikud ei ole kunagi näinud ühtegi Venemaal tehtud dokumenti, ei tunne vene keele tava kirjutada kõik vene keeles, kaasa arvates lühendid. Tekib kahtlus, et need agarad uurivad ajakirjanikud ei ole ise eriti taiplikud ja teravad, Venemaa sai aga selle, mida tahtis, sai oma tahtmist mööda mõjutada valimise tulemusi.

Kes siis on asunud peale selliseid valimistega manipuleeringuid valitsust moodustama? Valitsust moodustavad erakond, mille üks juhtiv liige on saanud rahalist toetust valimiskampaania läbiviimiseks Kremliga seotud isikutelt, teine erakond on saanud sularaha annetusi teadmata allikatest. Kolmas on aga eriti huvitav „uus tulija“ ning „omab pikka plaani“.

Selle erakonna üheks enim hääli saanud kandidaadiks osutus isik, kes tegi endale ukrainlaste abistamise sildi all hästi tasustatava töökoha, maksab abirahadest kinni oma reisid ning oskas ära „kantida“ suur summa annetusteks mõeldud raha. Heategevusorganisatsiooni sildi all on ta korjanud suuri summasid annetusteks, millest maksis avalikult avaldatud andmete alusel endale ja oma lähikondlastele suuri summasid palgaks. Ta oli nii osav, et oskas suure hulga annetusteks kogutud raha oma Ukraina partnerite kaudu lihtsalt ära kaotada, nagu selgub meedias avaldatust. Avalikuses reklaamis ta ennast kui heategijat, kes vabast tahtes omakasu taga ajamata aitab sõjas kannatada saanud Ukrainat.

Tegelikkuses kasutas ta aga avalikult avaldatud andmete alusel annetustest saadud raha enda elujärje parandamiseks. Ametlike avaldatud andmete alusel maksis ta annetusteks mõeldud rahadest endale ja oma lähikonda kuulunud isikutele korralikku palka. Kas siin ei ole mitte tegemist teisele isikule varalise kahju tekitamisega tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel varalise kasu saamise eesmärgil? Aga ega sellel isikul karta midagi ei ole, küll see asi kinni mätsitakse ja seejärel salastatakse 75 aastaks.

Sellist tegevust peab Eesti Vabariigi president riikliku teenetemärgi vääriliseks ja seab teistele eeskujuks.

Vahetult enne valimisi tehti antud isikule reklaami ka isegi „Aktuaalse Kaamera“ uudistesaates. Huvitav, palju läks maksma see vahetult enne valimisi eetrisse läinud uudiste kujul eetrisse läinud valimisreklaam?

Hea uue algusega pikk plaan sellel erakonnal. Sellisest pikast plaanist rääkis ka erakonna esindaja valitsusläbirääkimiste alguses, kus teatas: „vaja vaadata valijate rahakotti palju sealt veel võimalik võtta on“. Valitsusläbirääkimiste kulgu jälgides võib järeldada, et neil on inimeste rahakottide tühjendamisega tõsi taga.

Tore seltskond on asumas Eestit juhtima. Vaenukõne seadusega sunnitakse Moskva eeskujul ka rahva suud kinni. Moskva aeg hakkab aga kehtima juba sellel nädalal. Kas ka poliitikas seda veel ei tea, aga valimiste tulemused on Moskvas ja Eestis küll sarnased – mõlemas võidavad valitsevad erakonnad suurelt e-valimised.

Heiki Viks

Artur Viks