Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eeva Helme: “Kogukonnad on selgelt väljendanud, et koolide säilimine on vajalik”

-
24.03.2023
Eeva Helme
© UU

Täna otsustas Lääneranna volikogu häältega 20:8 (üks erapooletu) sulgeda Lõpe ja Metsküla kooli, kuigi rahvas on sellele vastu ning volikogu istungi ajal toimus ka Lihula vallamaja ees pikett koolide toetuseks.

Koolide säilimise eest seisnud volikogu liige Eeva Helmele (EKRE) anti piketil samuti sõna.

Eeva Helme: „Mul on väga hea meel näha, et täna on kogunenud siia nii palju inimesi. Meie vald on hajaasustuspiirkond, ometi oleme täna siin tihedalt koos, seistes külg külje kõrval oma koolide ja laste tuleviku eest.

Volikogule on tulnud viimase kuu jooksul loendamatult palju kirju, pöördumisi, analüüse ja palveid, mis ei mõista ega pea vajalikuks koolireformi läbi viimist. Kogukonnad on selgemast selgemalt väljendanud, et koolide säilimine on vajalik ning esitanud kõikvõimalikke omapoolseid lahendusi, et saab ka teisiti.

Mitte ühtegi pöördumist ei ole sellesse listi tulnud sisuga: jõudu koolide kärpimisel ja sulgemisel, teete õiget asja. Mitte ühtegi! Nii mastaapse otsuse puhul tulnuks valimistel selgelt küsida kogukondadelt luba ning koolireformist oleks pidanud 2021.aasta kohalike omavalitsuste valimistel kujunema põhiline teema.

Selle asemel lubati kogukondi kaasavat juhtimist. Kaasava juhtimise stiilinäidet võisime näha suvel arengukava koostamisel.

Üks valimisliidu lubadustest oli ka “Värvime valda!” Kes oleks võinud sellest välja lugeda, et värvideks valitakse vägagi tumedad toonid…

Siin me oleme! Reaalselt on võimalik, et paari tunni pärast muudetakse haamri koputusega kolm kooli neljaklassilisteks ning kolmele järgmisele antakse üle tabalukk. Sellega ei ole võimalik nõustuda!

Minu sõnum täna volikogule on: jätta alles koolid, nii näitad, et oma rahvast hoolid!“

Paraku nii ei läinud…

 

Pikett koolide toetuseks Lihulas