Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poliitiliste krantside eetika

-
24.03.2023

Peavoolumeedia, olles reformierakonna hääletoru ja käepikendus, täidab juba aastaid provokaatori ja kosjasobitaja rolli. Peavoolumeedia kaudu üritavad oravad mõjutada konkureerivates erakondades toimuvaid protsesse.

Ja seda nii enne kui ka pärast valimisi: näiteks EPL-i 21. märtsi juhtkirjas „Keskerakond on juhivahetusele mõeldes õigel teel. EKRE ja Isamaa, mõelge teiegi sellele“ öeldakse: „Võib öelda, et opositsioonierakondadest on praegu kõige õigemal teel Keskerakond, sest seal esitatakse juhile – Jüri Ratasele – kõige teravamaid küsimusi.“

Seoses sellega tuleb meelde fraas legendaarsest Võssotski osalusega mendiseriaalist „Kohtumispaika ei tohi muuta“, kus üks pisisuli soovitas midagi mõjuka jõugu juhile, too aga vastas: „Sa õpeta oma naisele hapukapsasupi keetmist!“

Sama asja võiks teha EPL-i „juhtkirja“ taha ennast varjanud poliitiliselt seotud tegelane: vaadaku parem omaenda toimetuses ringi ja vahetagu ükskord juba Soonvald välja, sest tema roll, olek ja esitus on häbiväärsed. Delfi on muutunud poliitiliste tellimusprovokatsioonide täitjaks, infooperatsioonide läbiviijaks ja lakkamatult klähvivate vasakäärmuslaste tribüüniks.

Millele mõtleb Isamaa, pole meie mure, aga EKRE-le te küll midagi soovitama ei hakka, teie maine on selleks liiga nigel ja ajakirjanduslik tase liiga madal.

Seepärast kaasaski EPL juba mitmendat korda sellist tegelast nagu „kommunikatsiooniekspert Janek Mäggi“, avaldades tema kihutusloo „Mihhail Kõlvart on Keskerakonnale täna palju parem esimees kui Jüri Ratas“.

Kindlasti on Eestis ka ausaid ja professionaalseid kommunikatsioonieksperte, kellele Mäggi teeb ilmselgelt häbi: kas eetiline ja tark kommunikatsiooniekspert hakkaks arutama meedias erakonna siseasju, kuhu ta ise kuulub, ja veel selle erakonna suhtes ebasõbralikus vastaserakonna väljaandes? Tegemist on ikka väga räpaka käitumismustriga. Samamoodi klaarisid mõned isamaalased oma erakonna siseasju peavoolumeedias, mille tulemusena lõhestus Isamaa pooleks, muutus vasakliberaalide puudliks ja põrus valimistel.

„Kõlvartist on ammu saanud Eesti tähtsuselt teine poliitik – Kaja Kallase järel. Seda ütlesid valijad vähem kui kuu aega tagasi,“ märgib Mäggi.

Mihhail Kõlvart on tark inimene, kes lisaks ei lase ennast pugejatel ümber sõrme keerata ja on jäänud isegi mulje, et ta natuke jälestab talle komplimente rääkivaid mehi.

Keskerakond teeks targasti, kui pikendaks Jüri Ratase erakonna esimehe volitusi. Mitte sellepärast, et härra Kõlvart ei saaks nende ülesannetega hakkama, vaid seetõttu, et siis oleks toetus eestlaste hulgas kindlasti langenud ja keskerakond hakkaks muutuma etniliseks poliitiliseks jõuks, konkureerides marginaalse valija hääle pärast Vasakpartei/Koos putinlastega.

Aga kuidas selle esimehega ka ei läheks, jäägu selleks härra Ratas või saagu härra Kõlvart – võiksid nad mõlemad jääda mõttesse: mis rolli mängib Keskerakonnas ja mis kasu (kahju) toob Janek Mäggi, kes kogus viimastel valimistel 127 häält, aga muudkui peseb erakonna pesu ebasõbralikes väljaannetes ja arvab, et ta on mingi tähtis paleepöörde tegelane?

Aga see on ikka keskerakondlaste enda teema.

https://www.youtube.com/watch?v=9N9rj5osAKM

Ivan Makarov