Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA ei suuda toota piisavalt relvi, et kaitsta liitlasi ja heidutada vaenlasi

-
25.03.2023
USA-Lõuna-Korea ühisõppused.
© Scanpix

Eelmisel nädalal rääkis USA kongressi esindajatekoja väliskomisjoni esimees Michael McCaul intervjuus Fox Business Networkile, et Ameerika Ühendriigid ei ole võimelised tootma piisava kiirusega relvi, et kaitsta USA-d ja tema liitlasi. Vabariiklasest McCauli sõnul ei ole ka Taiwan valmis Hiina võimalikuks invasiooniks ja Ameerika Ühendriikidel puudub saareriigi kaitsmiseks piisav heidutus.

„Taiwan ei ole selleks valmis. Ma kirjutasin kolm aastat tagasi alla relvatarnele, mida ei ole riiki siiani toimetatud. Meil puudub heidutus, me ei vii Taiwaniga koos läbi ühiseid sõjalisi õppusi. Taiwan on – erinevalt Ukrainast – invasiooni korral võimetu ise oma võitlust pidama,“ ütles McCaul.

„Kui me müüme mõnele oma liitlasele või näiteks Taiwanile oma relvastust… miks kulub selleks siis kolm aastat? Miks ei ole meil riigis praegu kohe võtta relvasüsteeme, mis oleks heidutuseks, et Xi ei alustaks invasiooni? Aga sellepärast, et meil ei ole [relvi]. Ja ma ei usu, et [riigisekretär Tony Blinken] suudaks vastata sellele küsimusele teisiti, kui tunnistada, et meie kaitsetööstuse alussüsteem ei toimi ja me ei suuda toota relvi piisava kiirusega,“ leidis McCaul.

Ta kordas, et uute relvade tootmine ei ole piisavalt tempokas ja leidis, et osaliselt on probleemiks see, et Washingtonis ei räägita sellest. „Tegemist on väikese ja hästi hoitud saladusega – me ei suuda toota piisavalt relvi, et kaitsta Ameerika Ühendriike või oma liitlasi, ja see on karm tõde.“

Allikas: Breitbart News