Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hea Urmas Reinsalu, EKRE kividega loopimine Isamaad ei päästa

-
25.03.2023
Silmades sul on palju…

Sõpra tuntakse teadagi hädas. Loomulikult on poliitikas sõprus üsna paindlik mõiste, sest idamaise traditsiooni kohaselt võis ka oma vaenlase poolehoiu osta, tuues talle tema teise vaenlase pea ja kinnitades oma lojaalsust kestvate kiitvate kõnede ja kingitustega.

Isamaad ei aidanud isegi see. Isamaalased on küll rääkinud EKRE-st valimiste eel isegi rohkem halba, kui liberaalid ja vasakpopulistid ise, teatud mõttes tuues reformierakonnale rahvuskonservatiivide pead hangu otsas, kuid koalitsiooni seederlasi ikka ei kutsutud.

Nüüd on vaid õhkõrn lootus, et loodava koalitsiooni liikmetel tekkivad ükskord tõsised lahkhelid ja ersatsisamaalased kutsutakse lõpuks lauda, aga see on pigem teoreetilist laadi võimalus. Kas oma rahvuse ja maailmavaate ohvriks toomine mõnekuise võimuloleku nimel oli seda väärt? Ilmselgelt piinab see küsimus praegu Isamaa ladvikut, aga mitte mingi valehäbi pärast. Ei, asi on kartuses erakonna lihtliikmete ja valijate ees, kellel on küsimusi.

Tänases Kanal 2 uudistesaates Reporter kordas praegune välisminister Urmas Reinsalu mantrat, mille kohaselt Isamaa ebaedu tingis asjaolu, et erakond ei suutnud distantseeruda EKRE-st ja valijad olevat kartnud, et toetades Isamaad aitavad nad võimule rahvuskonservatiive. Täpselt sama juttu ajas härra Reinsalu ka oma tänases Postimehe loos „Isamaa pidanuks selgemalt välja ütlema, et EKRE ei ole valitsusküps“.

No kuidas te siis ei ole seda öelnud, Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder on igas oma teleesinemises korranud, nagu piiratud sõnavaraga papagoi, toda Prigožini libauudist, väga hästi teades, et tegemist on laimuga. Pärast seda ei ole ta korralikes majades parketikõlbulik.

Postimees vahendab: „Reinsalu hinnangul pidanuks Isamaa selgemalt välja ütlema, et EKRE ei ole küps valitsusvastutust kandma, seda eelkõige nende Ukraina-retoorika tõttu, sest paljud jätsid hääle Isamaale andmata, kuna ei soovinud riskida EKRE saamisega valitsusse. Just julgeolekulistel põhjustel tegi Isamaa eelmisel suvel valiku minna valitsusse Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatidega. „Aga võibolla jäi see kampaania varjus tahaplaanile ja maksis kindlasti portsu hääli,“ nentis Reinsalu.“

Vastupidi, hea Urmas: ports hääli jäi teile alles just sellepärast, et osa eestimeelsetest valijatest ehk tõesti ei sattunud peale sinu erakonnajuhi lömitamishetkedele, muidu nad oleksid andnud oma hääled EKRE-le. Ja need, kes nägid härra Seederi madalat esinemist Wagneri teemal, ilmselt nii tegidki. Sest ta rääkis nagu Lauri Hussari vaimne teisik, aga kes tõeliselt isamaalistest inimestest oleks tahtnud gruz 200 tulekut?

Selles, et Eesti on täna kollane, nagu kevadine lumi Toompea nurgatagustes, on süüdi ka Isamaa juhtkond, kes aitas viimastel kuudel oravatel, sotsidel ja kahesajatajatel valimisteks valmistuda.

Vaatamata sellele, härra Urmas, et Lauri Läänemets väitis, et ta päästis venelased läbipeksmisest Isamaa löömameeste ja lõhkeainetega terroristide poolt. Ja sa ise nimetasid Riigikogus seda koalitsioonikaaslase valet täiesti rõvedaks ja vastutustundetuks, aga jäid ikka temaga ühte pirukat jagama. See Sinu võimuisu üldsegi ei rikkunud.

Äkki oleks Isamaal aeg lõpetada see lõputu EKRE lohutusmaterdamine ja hakata tõsiselt analüüsima, mis oli tehtud valesti?

Võin natuke aidata: vale oli müüa venelastele elamislube, vale oli reeta oma maailmavaadet, vale oli liituda oma valijatele vastuvõetamatute vasakliberaalidega, vale oli autasustada seelikus mehest roppsuud ja naiste solvajat, vale oli võtta erakonda vastu teatud vaadete ja kavatsustega endist peaprokuröri, vale oli lasta eakal härra Seedril mängida noort Pavlik Morozovit, vale oli hääletada immigratsiooni ohjeldamise ettepaneku vastu Riigikogus. Vale oli jääda lastefotograafi M. Mihkelsoni koalitsioonikaaslasteks.

Paraku on nii, et meie ühiskonnas on juba harjutud tolereerima riigivargaid, kes oskavad välja keerutada ja võitjateks jääda, aga ikka veel täiega põlatakse haledalt lömitavaid kaotajatest reetureid. Teie probleem pole üldsegi mitte EKRE-s, vaid erakonna nimes, mis on „poliitilise tarbija“ eksitamine ja tüssamine. Isamaa ei saa nii hale olla.

Pakend ei vasta paraku sisule, ja seda juba aastaid.

https://www.youtube.com/watch?v=BWylfC4Aagc

Ivan Makarov