Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rohepöörastele sotsidele on lammutustöö südamelähedasem kui riigi energiajulgeolek

-
26.03.2023
Minister Sikkut näitab seda nii odavale elektrile kui ka oma energiajulgeolekule.
© UU

Rohepööre sarnaneb Nõukogude-aegsetele kampaaniatele, kus näiteks alkoholismivastase võitluse aegu täideti NLKP direktiivi, mitte ei vaadatud, mida see majanduse jaoks kaasa toob. Nüüd kordub sama ja eestvedajateks ikka sotsialistid.

ERR kirjutab: “Põlevkivitootjatele tuli majandus- ja taristuministri Riina Sikkuti uute põlevkivikaevanduste rajamise keelamise idee ootamatuna. Ministri arvates oleks rohepöörde ajal uute põlevkivikaevanduste avamine kummaline ja selle asemel tuleks paremini kasutada olemasolevaid ressursse.

Sel nädalal teatas majandus- ja taristuminister Riina Sikkut raadiosaates “Uudis+”, et rohepöörde käigus pole vaja uusi loodust rikkuvaid põlevkivikaevandusi avada. Ühtlasi pani minister vajalikke kooskõlastusi andmata piduri Uus-Kiviõli kaevanduse arendusele.

Sikkut tunnistas, et tema uute kaevanduse mitterajamise idee on valitsuses koalitsioonipartneritega lõpuni läbi arutamata ja Uus-Kiviõlile kooskõlastuse andmata jätmine oli tema kui ministri ainuotsus.

Kuna põlevkiviõli tootja VKG Ojamaa kaevanduse varud hakkavad lõppema, siis lootis VKG uuest kaevandusest esimesed tonnid maavara üles tuua juba 2026. aastal. VKG juht Ahti Asmann tõdes, et ministri mõte on küll arusaadav, kuid see pole majanduslikult ja ajaliselt teostatav.”

Brüssel on andnud rohepöörde-käsu ja nüüd ei loe mitte-teostatavus enam midagi… Samasuguse liiginnukuse tõttu kerkisid ka juba Ukraina sõja eel ülikõrgele elektrihinnad, sest Kaja Kallas hülgas oma põlevkivienergeetika.

Uued Uudised