Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keskparteilased ja isamaalased saadavad Reformierakonnale anuvaid signaale: tahame ka võimupiruka tükikest

-
27.03.2023
Keskerakond tahab endiselt Kaja Kallase kaissu, kuigi eelmisel korral said talt noa selga.
© Uued Uudised

Keskerakond ja Isamaa on teinud poliitika-ajaloos haruldase sammu: nad mitte ei välista koostööd EKRE-ga valitsemises (kust ollakse üldse eemale jäänud), vaid isegi opositsioonis, kus tavaliselt otsitakse võimalust ühiselt võimuenamusele vastu seista. Üha enam jääb mulje, et võimukõnelustest eemalejäänuna ripsutatakse endiselt tiiba Reformierakonnaga, kes tõenäoliselt üsna ruttu sotsidele ja E200-le koha kätte näitab, sest toetajate poolelt on poliitpuudlid on oravatele tõsised konkurendid. Eriti E200, mis võib hea pärituulega RE-d ohustama hakata.

ERR kirjutab: “Riigikogu tulevase koosseisu opositsioon omavahel tõsist koostööd ei planeeri ning erakonnad soovivad seista pigem oma seisukohtade eest. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) ei soovi Isamaa ja Keskerakond koostööd teha.”

Kommenteerib ühiskonnateadlane Peeter Espak: “Kui ma oleks just valimised väga hea tulemusega võitnud peaminister, kes saab uudistest teada, et opositsioon annab juba enne uue valitsuse ametlikku moodustamist avalikult teada, et koostöö valitsuse vastu ja kriitika jääb kesiseks ning ühtlasi distantseerutakse veel avalikult teineteisest rahvale mõista andes nagu oldakski milleski kurjas süüdi, mida muide rahvas enne eriti osade puhul ei teadnudki, siis ütleksin vist miskit sellist:

“Issand jumal, millega olen ma küll sellise õnnistuse ära teeninud! Ma tõesti ei vääri kõike head korraga nii palju!”

Ning kingiksin kirikule lühtri või ohverdaks Jahvele härja ning teeks ka mingi palverännaku, et süllekukkunud õnn ja jackpot liialt ülbeks ja isekaks ei teeks. Sest teadupärast ootamatult liialt suuresti lotoga võitnud inimesed võivad joovastuses hoopiski kriitikameele kaotada ja alla käia moel, mis hoopis loosiga võitnu enda kukutab.”

Kaja Kallas saab üldpoliitiliselt tõesti suure kingituse: lisaks ülikahtlaselt saadud võimuenamusele vannub talle kaudselt truudust ka opositsioon. Peale EKRE.

Uued Uudised