Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vasakpoolsed ässitavad Poola noori traditsioonilise perekonna ja kristluse vastu

-
27.03.2023
Vasakpoolsed pakuvad Poola noortele sellist tulevikku.
© Scanpix

Hiljuti toimunud avalikul kohtumisel leidis Poola haridusminister, et noorte üha sageneva agressiivsuse ja suitsidaalse käitumise põhjuseks on rünnakud kristluse ja traditsioonilise perekonna vastu. Haridusminister Przemysław Czarneki sõnul valitseb Poola koolides toetav õhkkond, kuid väljaspool kooli on noorte agressiivne käitumine muutumas üha massilisemaks. Tema väitel on tegemist kristluse ja pereväärtuste õõnestamise otsese tagajärjega, mille muutis veelgi hullemaks koroonapandeemia ajal pealesunnitud isolatsioon.

Czarneki sõnul on probleemiga tegelemiseks palgatud koolidesse juurde psühholooge ja teisi spetsialiste, ent samas ei oleks korrektne väita, nagu oleks noorte agressiivsuse ja enesetappude ainsaks põhjuseks psühholoogide puudumine. Czarnek seostab kriisi otseselt perekonna ja abielu, aga kristlike väärtuste õõnestamisega. „Kampaaniad usu, kiriku ja kõige selle vastu, mis on olnud meie ühiskonna aluseks enam kui 1000 aastat, on võtnud oma osa. Mida külvad, seda lõikad,“ ütles minister.

Noorte enesetappude peamise põhjusena tõi ta välja vanemliku hoolitsuse puudumise. „Laps ei sünni mitte kooli, vaid perekonda ning teda kasvatavad peamiselt ja eelkõige vanemad.“ Czarneki sõnul ei saa kool mitte kuidagi asendada vanemaid; kool saab vaid täiendada vanemlikku hoolitsust. „Kool ei tea, mis toimub kodudes pärastlõunal, ei saa kontrollida arvutite ja nutitelefonide kasutamist öösiti, nädalavahetustel, vaheaegadel,“ ütles ta.

Lahenduseks on Czarneki sõnul algtõdede juurde naasmine. „Pöördume kõigepealt tagasi perekonna juurde, peatame perekonna hävitamise vasakideoloogia, soo- ja LGBT ideoloogiaga, lõpetame väärtuste ja perekonna halvustamise sündsusetute reklaamtahvlite ja vulgaarsete loosungitega.“

Ühtlasi süüdistas Czarnek vasakpoolseid noorte õhutamises ebamoraalsusele. „Vasakpoolsed organisatsioonid hävitavad noorte inimeste vaimsust ja mentaliteeti, üritades öelda neile, kes nad on ja milline on nende seksuaalne identiteet, jättes noored maadlema probleemidega ja ühiskonna silmitsi tagajärgedega.“

Czarneki sõnul mõjutab raadio, televisiooni ja interneti piiranguteta tarbimine õpilaste käitumist ja tekitab probleeme. „Kui koolid ja meie otsustajatena lubame piiramatut ligipääsu, siis on ka vanemad surve all ja kui nad ei tea, millega nende laps internetis tegeleb, kellega ta seal suhtleb ja milliseid mänge mängib, siis sunnib psühholoogiline kahju meid otsima üha rohkem abi ja palkama üha rohkem psühholooge,“ leidis minister.

Allikas: Remix News