Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Suurlähtestatud” woke-pangandus hakkab kokku kukkuma

-
27.03.2023
Klaus Schwab, praegu “lähtestamise” üks autoreid.
© UU

Kuigi Läänes on väidetavalt veel kapitalism, hakkab turumajandus kaduma, sest majandust määravad üha enam ideoloogilised mängud. Kuna kasum pole enam peamine, vaid näiteks “võrdne lähenemine”, siis ei saagi midagi muud juhtuda.

Postimees kirjutab: “Märtsi alguses kokku kukkunud Silicon Valley Banki (SVB) kannul võib sama saatus tabada veel 186 panka, juhul kui pooled nende hoiuste klientidest otsutavad raha pangast välja võtta, selgus värskelt avaldatud teadusuuringust.”

SVB oli alates 1980. aastatest olnud üks peamisi laenuandjaid USA start-up firmadele. Üldsusele võrdlemisi vähetuntud aspekt, ent SVB spetsialiseerus start-up’ide rahastamisele ning sai seeläbi varade mahult USA suuruselt 16. pangaks. 2022. aasta lõpus oli pangal vara 209 miljardi dollari ulatuses ning 175,4 miljardit deposiidis.

“Need Silicon Valley pangad olid muidugi erilised kohad ka. Woke-juhtkonnad, kus juhtivaid jagati nahavärvi ja sooliste tunnusete järgi. Samas rahatrükk on muidugi panganduse viinud kehva seisu ja järge võib tõesti oodata ka mujal pankades,” kirjutab üks kommentaator.

“SVB oli kõige vikerkaarevärvilisem pank maailmas. Algsetest spetsialistidest polnud midagi alles jäänud. Sealt ka ridamisi ebaratsionaalseid otsuseid. Aga globaalsemalt ja sisulisemalt on tegemist turu puhastamisega ja kapitali koondumisega nendesamade “lähedasemate” kätte,” lisab teine.

Ka Euroopas on mitmel Šveitsi ja Saksa pangal raskused, midagi hakkab sealgi juhtuma.

Meenutuseks aastatagune lugu “Maailma ootab ees Suur Lähtestamine. Varsti ei ole meil enam oma kinnisvara ega autosid, sest…”

Senise maailma teadlik hävitamine on käimas.

Uued Uudised

Loe ka Silicon Valley Bank – liiga woke, et lasta kokku kukkuda