Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Harri Kingo: rohepöördega tuleb terve mõistus koju tagasi

-
28.03.2023
Kui raha pole, siis ostetakse seda, mis on taskukohane.
© UU

Postimehe küsitluses uuritakse, kas inimesed on valmis rohetoodete eest rohkem maksma ja tervelt 73% vastanutest leiab, et “ei, mulle on hind oluline”. Kommenteerib Harri Kingo.

“Pole parata, kaudselt väljendab see küsitlus rahva skeptilist ja eitavat suhtumist rohepöördesse. Kellelgi pole ilmselt midagi rohetoodete vastu, aga kui need on kallimad kui tavalised tooted, siis palja liite “rohe-” pärast ei taheta oma nappi raha välja käia.

Ja raha on napp meist kõigil – pole veel kuulnud kedagi kurtmas, et tal on liiga palju raha. Sõnades oleme kõik väga rohelised, aga kui hakata oma raha lugema, siis tuleb terve mõistus koju tagasi.

Rohepöörde peamine häda ongi selles, et kõik seni suhteliselt odav ja tavainimesele kättesaadav läheb kallimaks. Sama teiste sõnadega: me jääme lihtsalt üha vaesemateks. 73% vastanutest pole sellega juba täna nõus – neile on hind oluline, sest nad pole rikkurid. Kui me läheme sama rohepöörde teed edasi, siis usutavasti kahaneb rohetoodete pooldajate ja pigem pooldajate protsent üha väiksemaks.

Valitsus võib meedia abiga ju meie ajusid pesta, aga ta ei pese kuidagi 10-eurost rahatähte meie rahakotis 20- või 50-euroseks rahatäheks.”