Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Isamaal asjad segi nagu Kört-Pärtli särk

-
28.03.2023
Jürgen Ligi (Reformierakond) ja Helir-Valdor Seeder

Riigikogu valimistel piinlikult hävinud Isamaa püüab väsimatult oma kehva tulemuse ajada EKRE peale. Isamaa juhid räägivad, et nad on kaotanud rahvuslik-konservatiivse lipu EKRE-le, aga samas kiidavad, et maailmavaateliselt kuuluvad nad rohkem kokku Reformierakonna ja sotsidega.

Pärast sellist juttu pole imestada, miks nende häältesaak nii väike on.

Kui Isamaa „kodulehes“ Postimehes anti sõna järjekordselt erakonna esimehele Helir-Valdor Seederile, siis ta lootis võita tagasi rahvuslike konservatiivide eestkõneleja lipu, mille EKRE olla neilt ära võtnud.

Nii erakonna aseesimehe kohal lahkunud Tõnis Lukas kui ka esialgu veel esimehena jätkav Seeder ütlesid päev varem ERR-ile, et Isamaa ei alustanud oma distantseerumist EKRE-st üleöö, vaid tegi seda juba siis, kui eelmisel suvel valis koalitsioonipartneriteks Reformierakonna ja sotsiaaldemokraadid.

“Oma valiku me tegime eelmisel suvel, kui meil oli valida, millise valitsuskoalitsiooniga me valitsust moodustame. Me valisime Reformierakonna ja sotsid. Me ei valinud EKRE-t ja Keskerakonda. Me tegime oma valiku juba ära,” sõnas Lukas.

Niisiis on Isamaa valik Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid. Mis pagana lipu kaaperdamisest ja rahvuskonservatiivsest maailmavaatest nad enda puhul enam üldse räägivad?!

Aga nagu ütlevad vanad muhulased: süü ei tohi külapeale hulkuma jääda – ikka tuleb kellegi kaela sokutada.

Mitu isamaalast, kes osalevad aktiivselt erakonna töös, leidsid Postimehega rääkides siiski, et Isamaal on aeg tegeleda pigem enda asjadega. Ja kes olen mina, et neile õpetusi jagada. Pealegi on hüva nõu üsna kallis.

 

Aarne Mäe