Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

ÜRO toetab Valgevene hübriidsõda Leedu vastu

-
28.03.2023
ÜRO tahab, et need potentsiaalsed pühasõdalased lubataks Euroopa Liitu. Elujõus mehed ootamas Valgevene-Leedu piiril.
© Scanpix

Juba ammu enne Venemaa “kuuma” sõda Ukrainas algas Vene-Valgevene hübriidsõda Poola, Leedu ja Läti vastu, ning seal on rahvusvahelised organisatsioonid, inimõiguslased ja liberaalne Lääs Valgevene poolel.

Miks oli Valgevenele seda hübriidsõda vaja, kus nad lausa vedasid (ja jätkavad seda) migrante kolme riigi piiridele ja surusid neid üle? Diktaatorist president Lukašenka ei teinud sellest saladust: eesmärgiks oli ja on tekitada Euroopa Liidus migrantide üliküllus, sellest lähtuvad probleemid, siis rahutused ja ebastabiilsus.

ÜRO toetabki nüüd Lukašenkat. BNS vahendab: “Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni komitee kutsus märtsis Leedut üles tagama varjupaiga taotlemise õigust kõikidele rändlastele ja hindama neist igaüht eraldi.”

Praegu saadab Leedu rändlejad tagasi. Kui ta võtab nad vastu kasvõi selles ulatuses, et hakkab nende taotlusi menetlema, siis on need inimesed juba Euroopa Liidus sees, sest siis neid enam Valgevenesse saata ei saa (too ei võta vastugi) ning edasi on ainus võimalus nad vastu võtta. Seda taotlevadki nii migrandid kui ka Valgevene režiim: kui sihtriigid hakkavad rändlejatega tegelema, pole enam tagasiteed.

Nii ongi ÜRO nõuded absurdsed ja Minski hübriidsõda soodustavad. Kui üle pääseb kasvõi mõnigi migrant (kelle puhul pole tegu otseselt humanitaarkaalutlustega), siis on see signaal, et seal saab läbi minna ja järgmisel hetkel on piiril jälle tuhanded, keda Lukašenka hea meelega sinna sõidutab. Ja miks siis Leedu üldse piiritara ehitas?

Kui Euroopa liberaalid nõustuksid poliitikaga, kus pannaks piir merekõlbmatute aluste lahtilükkamisele Vahemere lõunakaldal, poleks juba ammu ka sealseid uppumissurmasid, vähemalt praeguses ulatuses mitte.

Uued Uudised