Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Aasia majandushiiglased kosuvad jõudsalt, samas kui Euroopa loovutab rohepöördega oma positsioone

-
04.04.2023
India majandus on tõusuteel.
© Scanpix

Kui võrrelda uudiseid Euroopast ja Aasiast, siis optimismi need ei ärata: Vana Maailm annab teada üha uutest kliimameetmetest, mis poovad majandust kinni, rohepööret tegudes eiravad Aasia majandushiiglased on aga tõusuteel.

BNS vahendab agentuuri AP: “Hiina taastumine pandeemiast ja tugev nõudlus Indias on kaks olulist mootorit, mis veavad majanduse tugevale kasvule Aasias sel aastal, teatas Aasia arengupank (ADB) teisipäeval avaldatud raportis.

India majandus peaks kasvama 6,4 protsenti sel aastal. Indias oli mullu majanduskasv 6,8 protsenti ning 2021. aastal 9,1 protsenti, kui tuldi välja koroonapandeemia kõige rängemast perioodist. India tugev kasv on samas piirkonna suuremate riikide seas üks kõrgemaid.”

Euroopas otsustati alles hiljuti loobuda 12 aastaga sisepõlemismootoriga autodest ning panna riikidele sundrenoveerimise hiigelkoormis, mis tähendab majanduse takerdumist, Hiina ja India aga ei kavatse isegi oma söeelektrijaamu sulgeda, vaid jätkavad maailmamajanduse ülevõtmist ning Euroopa Liit võib varsti seal konkurentsist välja langeda.

Hiljutine uudis rääkis sellest, et Euroopa Liidus toimubki eksport üha enam liidusiseselt, import väljaspoolt liitu aga kasvab – Euroopa annab rohepöördega oma positsioonid käest.