Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Miks pani Eleringi juht ootamatult ameti maha?

-
26.04.2023
Elektriliinid
© UU

Eleringi juht Taavi Veskimägi teatas teisipäeval paljudele üllatuseks, et paneb ameti maha poolteist aastat enne lepingu lõppu. Samas on uus juht juba ametisse kinnitatud. Veskimäe viimane tööpäev Eleringis on 30. juuni. Päev hiljem asub Eleringi juhi kohale Kalle Kilk.

Postimees otsib vastuseid küsimusele, miks selline vangerdus ette võeti ning toob välja hulk tegevusi, millega Veskimägi on vaenlasi kogunud või pinnuks silmas. Aga mitte ühte võimalikku seost, millest me kuulsime meediast kuus päeva tagasi.

„Veskimägi on 14-aastase ametiaja jooksul endale ohtralt vaenlasi soetanud. Kõige tuntum on olnud tema pikaajaline vastasseis Eesti Energiaga. Olgu viimase juhataja nimi Liive või Sutter, ikka on suusad ristis. Üks allikas ütleb, et Veskimägi on seisnud väga hästi Eleringi eest, kuid alati pole see kattunud Eesti riigi huvidega. (—) Üks allikas ütleb, et Veskimägi on tahtnud olla kogu Eesti riigi energiapoliitika kujundaja. (—) Teine [allikas] märgib, et viimastel kuudel on Veskimägi olnud harvanähtavalt vaikne. Teda pole ajakirjanduses enam näha. Allikas oletab, et eelmise suve gaasitüli järel kaotas Veskimägi ilmselt oma poliitilise seljataguse, mis oli teda seni kaitsnud.

Veskimägi ise kostab laialivalguvalt, et tal on küll Eleringiga tugev emotsionaalne side, ent praegu on lahkumiseks avanenud sobiv ajaaken ning pensionile ta ei kavatse jääda.

Kogu selle loo juures meenub juhuslikult läinud nädalal ERR-i poolt vahendatud uudis: „Taanis vahistati elektribörsiga manipuleerimise tõttu kaheksa inimest“.

Selle sisu seisnes selles, et Taanis vahistati kaheksa inimest kahtlustatuna mitmesaja miljoni Taani krooni (mitmekümne miljoni euro) väljapetmises elektribörsiga manipuleerimise teel. Eesti konkurentsiamet peadirektori sõnul on igal juhul tegemist tõsise sündmusega.

Taani politsei sõnul oli neil tugev kahtlus, et kaheksa isikut, kelle hulgas on nii elektribörsil kaupleva ettevõtte juhtkonna liikmed kui ka mitmed ettevõtte töötajad, aitasid elektribörsil kaupleval ettevõttel saada mitmesaja miljoni Taani krooni ulatuses ebaseaduslikku kasumit ning arreteerimised peatasid selle ebaseadusliku tegevuse.

Meenutuseks: mullu 17. augustil tõusis elektri hind Nordpooli süsteemis 4000 euroni ning ka siis uuriti, kas võis tegemist olla siseinfot omanud ettevõtte turumanipulatsiooniga. Sel korral manipulatsiooni ei tuvastatud.

 

Allikas: Postimees/ERR