Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oma autoparki kolmekordistav Bolt: autosid on liiga palju

-
02.05.2023
Bolti kontor
© UU

Alles pühapäeval rääkis valitsuse poolt kavandatavat automaksu taevani kiitnud Bolti asutaja Markus Villig, et sellest võidaksid kõik, kui Eesti liikluses osaleks vähem autosid ja nüüd teatab Äripäev, et seesama Bolt kavatseb kolmekordistada Bolt Drive’i autoparki Baltikumis.

ETV saates „Hommik Anuga“ rääkis Villig, et on väga automaksu poolt. „Probleem on, et autosid kasutatakse rohkem kui peaks: inimesed muutuvad harjumuste orjaks ja hakkavad sõitma ka 500 meetrit autoga,“ ütles ta. „Me oleme väga selle poolt, et see [automaks] lõpuks tuleb. See muudab inimeste käitumist.“

Selge, et Eesti noorim miljardär, kel endal autojuhilube polegi, loodab, et automaks sunnib autost loobuvaid inimesi tema renditavaid sõiduvahendeid kasutama. Või haaravad rohkem taksode ja tõukerataste järele.

Nüüd kirjutabki Äripäev, et Bolt sõlmis liisingu raamlepingud Luminori ja Swedbankiga, millega pangad tagavad ettevõttele kokku kuni 126 miljonit eurot uute Bolt Drive’i autode rahastamiseks.

Raamlepingute eesmärk on kolmekordistada Bolt Drive’i autopark Baltikumis. Swedbank rahastab autode ostmist kuni 80 miljoni euroga ja Luminor kuni 46,2 miljoni euroga.

Niipalju siis autode vähemkasutamisest, automaksust ja rohepöördest.