Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Puhas” tuulik on tegelikkuses nagu inimkätega loodud Godzilla

-
09.05.2023
Tuuleparkide mõju üle peetakse tuliseid vaidlusi.
© UU

Eestiski propageeritakse rohepööret ja taastuvenergiat kui Maa päästjaid, kuid tegelikkus võib inimesi kõvasti vapustada – “puhast energiat” toodavad toodavad hiiglaslikud monstrumid, mille ehitamiseks tuleb maapõue kõvasti songida, ehitamine pole ilmselt eriti keskkonnasõbralik, ja kui see hiiglane kord Sõnajalgade tuulikute kombel “väsib”, siis hävitab utiliseerimine Maad veelgi rohkem.

Postimees kirjutab: “Esmaspäevast kuni juuni esimeste päevadeni sõidavad läbi terve Eesti Saarde tuulepargi detailid, millest kõige keerulisem on 74-meetriste tuulikulabade vedu.

Taani ettevõte Vestas laseb tuulikulabad teha Indias. Treilerid labade veoks on toodud Soomest. Laba vedava veoki pikkus on ligi sada meetrit.

Saarde tuuleparki tuleb üheksa tuulikut, kokku 27 laba. Tuuliku kokkupanek on nagu ehitusklotside ladumine üksteise otsa. Esmalt masti detailid, seejärel gondel ja viimasena labad. Tuuliku torni kõrgus on 155 meetrit, torn koosneb seitsmest osast.

Tuulikute mõõdud on aastatega kõvasti kasvanud. Soomes on püsti isegi üks park, mille torn on 175 meetri kõrgune. Kümme aastat tagasi oli 100–120-meetrine tuulik väga kõrge.

Saarde tuulepargi tiivikute rootori diameeter on 150 meetrit, aga nii Leedus kui ka Soomes on püsti pandud juba ka veel suuremaid.

Tuuliku gondli kaal on 70 tonni, sellele lisandub 60-tonnine käigukast ja tiivikulabasid ühendav rumm kaaluga 30 tonni. Üks laba kaalub 12 tonni ja on ligi 74 meetrit pikk. Gondlid tehakse Taanis, mastid Hispaanias.”

Sellised on siis Maa kliima “päästjad”. Isegi nende vedu keerab elu sassi, rääkimata veel püstiolekust, mil nad häirivad nii loodust kui inimesi – väidetavalt võivad tiibade üle maastiku liikuvad varjud psüühikale üsnagi halvasti mõjuda.