Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Toeta abielu püsimist mehe ja naise vahelise liiduna! Homoabielu vastu on kogutud ligi 5200 allkirja

-
22.05.2023
Abielu

Keskkonnas rahvaalgatus.ee on algatatud petitsioon kavandatava samasooliste abielu seadustamise vastu.

Petitsiooni algatas konservatiivide mõttekoda PESA ja selle vedaja Martin Ehala, kes on praegu ka Postimehe arvamustoimetuse juht. Praeguseks on see kogunud ligi 5200 toetusallkirja.

Kultuuriinimesed ja mitmed ühiskonnategelased on kirjutanud ka järgmise ühise avaliku pöördumise Riigikogule:

„Värske valitsuskoalitsioon on teatanud, et kavatseb seadustada samasooliste abielu koos sellest tulenevate õiguslike tagajärgedega, nagu lapsendamisõigus ja kahe samast soost vanema olemasolu.

Sellisele sammule on Eestis praegu tugev vastuseis. Nii olulist, kultuuri alustalasid puudutavat küsimust ei saa lahendada napi parlamentaarse häälteenamusega. Selleks peaks inimeste hulgas valitsema laialdane mõistmine ja muudatust peaks toetama rõhuv enamus rahvast.

Praegu seda enamust pole, valijate mandaati selleks muutuseks ei küsinud ka valitsuse juhterakond. Samasooliste abielu seadustamine tähendaks vaimset jõuvõtet suure, kui mitte suurema osa rahva vastu. See omakorda tähendaks ühiskonna niigi ohtliku lõhestumise süvendamist ning umbusu ja kibestunud meeleolude külvamist. See teeb rõõmu üksnes Eesti vaenlastele nii meie riigi sees kui ka väljaspool.

Nõrgestada Eesti ühiskonda ja külvata umbusku valitsuse ning Riigikogu vastu just nüüd, ülimalt pinevas ja ohtlikus geopoliitilises olukorras, on vastutustundetu.

Eelöeldut arvestades palume Riigikogul abieluinstitutsiooni määratlus muutmata jätta.“

Alla on kirjutanud: Martin Ehala, Cornelia Kangur, Martin Mölder, Maarja Vaino, Indrek Neivelt, Helen Rebane, Mihkel Kunnus, Lea Danilson-Järg, Lauri Vahtre, Katrin Laur, Hando Runnel, Marju Kõivupuu, Jüri Raidla, Indrek Hirv, Leili Mutso, Jüri Adams, Mati Karmin, Urmas Lattikas, Kärt Kunnus, Lembit Peterson, Tõnis Mägi, Sandra Nurmsalu, Jaan-Eik Tulve, Indrek Hargla, Janek Mäggi, Kaur Alttoa, Riin Seema, Heiki Valk, Sakarias Jaan Leppik, Sven Grünberg, Silver Vahtre, Margus Põldsepp, Heldur Meerits, Marti Aavik, Veiko Vihuri, Tunne Kelam, Mari-Ann Kelam, Toomas Tamla, Martti Preem, Toomas Haug, Maarja Undusk, Liina Olmaru, Indrek Sammul, Vootele Hansen, Indrek Schwede, Ott Rätsep, Enel Kotli, Mati Mandel, Jaak Pihlak, Jaak Ahelik, Indrek Kalda, Anne Eenpalu, Jüri Toomepuu, Ants Kraut, Tiit Noormets, Jaan W Sibul, Tiit Kärner, Rein Lepik, Uku Põllumaa.

 

 

Vaata siit:

https://rahvaalgatus.ee/initiatives/07082803-a021-4d98-af59-852c2421bd6c