Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ilmar Raag raputas endale Lehtme pärast tuhka pähe, Eesti 200 on ringkaitses

-
22.05.2023
Johanna-Maria Lehtme – inimene, kes hävitas heade inimeste usalduse.
© UU

MTÜ Slava Ukraini nõuandvasse kogusse kuulunud Ilmar Raag kirjutas enda Facebooki lehel, et ka tema tunneb ennast süüdi, et ei küsinud õigel ajal õigeid küsimusi. Jaanuaris kirjutas ta samas kaasparastajate saatel, et ootab Uutelt Uudistelt vabandamist.

„Ka mina olen süüdi, et ma ei küsinud õigel ajal õigeid küsimusi. Isegi sellises nõuandvas kogus istumine, mida ei ole juriidiliselt olemaski, paneb selle liikmetele moraalsed kohustused. Minu vabanduseks ei saa olla, et väliselt näis kõik ju suurepäraselt toimivat. Ma saan aru, et inimestel on õigus olla ka minu suhtes umbusklikud. Ma olen süüdi,“ kirjutas ise 1500 eurot annetanud Raag neil päevil, lisades, et saa sellest hetkel rohkem rääkida, sest on andnud politseile tunnistusi ja kirjutanud allkirja, et vaikib kuni uurimise lõpuni juhtunu detailidest.

22. jaanuaril kirjutas Parempoolsetega liitunud filmimees Ilmar Raag, et peab oma poliitikukarjääri alustama konkurendi kaitsmisest (Johanna-Maria Lehtme kandideeris teatavasti Eesti 200 nimekirjas), visates kivi ka Uute Uudiste ja EKRE kapsaaeda.

„Uued Uudised avaldasid teate, mille kohaselt MTÜ Slava Ukraini kuupalgad ulatuvad 4600 euroni. Paraku ei saa ma selle valeinfo puhul süüdistada otseselt häid EKRE kolleege, sest lehekülg www.teatmik.ee on tõepoolest taolised numbrid ilmarahva ette toonud.“

Tegelikult sisalduski teatmik.ee valeinfo, sest MTÜ juhtkond ei olnud tegelikkuses tehtud muudatust äriregistris registreerinud.

Tegelikult olevat Lehtme kättesaadav töötasu 2000 euro juures, mis on samuti ühe mittetulundusühingu juhi jaoks kummaline.

„P.S. Jah, ma võtan vastu Uute Uudiste faktivea vabanduse ja usun, et ka teatmik.ee ei ole tegelikult pahatahtlikult infot moonutanud. Kõige rohkem jätab see segadus mingi tööõnnetuse mulje,“ lõpetas Raag oma jaanuarikuise postituse.

Mingit vabandust ta muidugi meilt ei saanud ning tööõnnetusest polnud juttugi. Vastupidi, pilti kokku pannes näeme, et tegu oli ettekavatsetud ja organiseeritud skeemiga.

Praeguseks on selge ka see, et väga paljud teadsid neid probleeme enne valimisi, juba veebruaris, tõenäoliselt ka Ilmar Raag ise, kuid mis vaikiti maha, et Reformierakonna abiratas parlamenti upitada ja rahva seas populaarsust võitnud EKRE opositsiooni suruda.

See, et Lehtme on teatanud Riigikogust lahkumisest, ei ole lahendus. Teda kiivalt kaitsnud Eesti 200 fraktsioon peaks in corpore tundma Toompeal käies häbi, sest paljuski toetus nende edu oma petturiks osutunud häältemagnetile.

 

Uued Uudised