Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Soome treener pingutas koos sealse meediaga rassismiskandaali lõkkele puhudes üle

-
22.05.2023
Korvpallid
© Scanpix

Täiesti absurdne uudis vallutas nädalavahetuse mitte ainult spordikülgi, kus varateismelisi korvpallipoisse süüdistati rassismis.

Nimelt otsustas Tallinnas 11-12 aastaste noorte korvpalliturniiril osalenud Soome klubi turniiri pooleli jätta, sest üks Kohila võistkonna poiss oli teisel midagi väidetavalt rassistlikku ütelnud.

Teemat lahati nii- ja naapidi justkui oleks tegu mingi eriti kuuma uudisega. Selgus, et mustanahaline jõmpsikas noris oma vastast selle kehakaalu pärast ning provotseeris muul moel. Kui kohalik poiss enam vastu ei pidanud ja midagi lõpuks talle vastu ütles, oli pill lahti ja Soome treener korjas kodinad kokku, minnes meediasse – otse Soome suurimasse ajalehte – rassismijutuga.

Tuldagu mõistusele! Mis rassismist saab sellisel puhul juttu olla?! Nad ei teagi, mida see tähendab. Nad on lapsed, kel on emotsioonid ja tunded. Siin võiks täiskasvanud ikka vahet teha.

Rassism on teema, millega hea suuri pealkirju maalida, samas kipub see sageli ühte väravasse kalduma. Et üks võib narritada ja teine peab seda vaikides taluma ja kui midagi talle mänguhoos pobiseb, on rahvusvaheline skandaal majas…

Ka meediaõppejõud, Postimehe vanemtoimetaja Priit Pullerits kirjutas, et Eesti ajakirjandus läks noorte korvpalliturniiri poistevahelise paari ütlemise järel liiale.

„Ma ei kasuta siin nimme sõna „rassismiskandaal“, sest me ei tea ju siiamaani, mida Kohila poiss Soome esindajale ütles. Me teame ainult sõnale antud iseloomustust, et see olla olnud väidetavalt rassistlik, kuid tänapäeval võib sellise iseloomustuse alla painutada vaat et mida tahes,“ kirjutab toimetaja Priit Pullerits.