Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikogu opositsioon ei kavatse homoseaduse eelnõud toetada

-
23.05.2023
Homotrall
© Tehisintellekt

Perekonnaseaduse muutmise seadus jõudis pärast mitmetunnist opositsioonisaadikute takistust Riigikogus ikkagi esimesele lugemisele. Opositsioon ei kavatse eelnõud toetada, sest niivõrd olulise muudatuse jaoks on nende hinnangul puudu sisulisest arutelust.

Praegu võimaldab perekonnaseadus sõlmida abielu mehe ja naise vahel. Edaspidi antakse see õigus kahele täiskasvanud isikule ehk järgmisest aastast saaksid abielluda ka samasoolised paarid. Ka saaksid samast soost abikaasad ühise lapsendamisõiguse.

EKRE hinnangul kergitaks seaduse muutmine uusi probleeme.

“Selle seaduse poolt ei räägi midagi ja see, kui ta meil tuleb täna siia esimesele lugemisele, siis meil on ikkagi väga palju küsimusi ka surrogaatemadusega seoses, lootekaubandusega seoses ja need on need asjad, mille üle ei ole Eesti ühiskonnas üldse vaieldud ega räägitud, need on nagu täiesti vaiba alla lükatud, et need ei oleks nagu probleemid,” selgitas EKRE aseesimees Mart Helme.

Kuigi Reformierakonna liikme, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul toetab samasooliste abielu 65 protsenti ühiskonnast, ütleb opositsioon, et sisuline arutelu teema üle puudub ning seaduse muutmine oleks meelevaldne.

Keskerakond ei pea eelnõude sidumist selliseks kobaraks õigeks ning plaanib ühiselt kogu muutmise seaduse vastu hääletada.