Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Konservatiivne mõttekoda tahab abieluvõrdsuse küsimuses rahvahääletust

-
23.05.2023
Laulatus
© Scanpix

Mõttekoda PESA leiab, et perekonnaseaduse muutmine abieluvõrdsuse seadustamiseks tuleks panna rahvahääletusele.

Ühiskondlik konsensus selles küsimuses puudub ning valitud esindajad ei ole saanud mandaati, et viia läbi perekonnaseaduse muudatus, teatas koda.

“Demokraatlikus riigis teostab rahvas võimu läbi referendumite või valitud esindajate kaudu ning seetõttu oleks ainus viis niivõrd kaaluka muudatuse otsustamiseks panna valitsuse esitatud perekonnaseaduse muutmise eelnõu rahvahääletusele”, leiab koda.

Mõttekoja teatel ei võtnud eelmisel nädalal avaldatud 59 haritlase kiri seisukohta, kuidas samasooliste paaride võrdseid õigusi tagada, vaid palus riigikogul jätta abielu mõiste muutmata, sest ühiskonnas puudub selles küsimuse üksmeel.

“Abielu mõiste muutmise vastu on suur hulk kodanikke eeskätt seetõttu, et abielu ning ema, isa ja lastega perekond on keskne osa nende identiteedist, see on osa nende usutunnistusest või maailmavaatest, teatas koda. “Abielu mõiste muutmine, mis toob kaasa ka muutused perekonnaseaduses, oleks diskrimineeriv nende suhtes. /…/ On kahetsusväärne, et samasooliste paaride õigusi soovitakse kiirkorras tagada viisil, mis riivab osa kodanike veendumusi ja usutunnistust,” teatas koda.

Mõttekoda PESA loodi 28. aprillil eesmärgiga edendada ühiskonnas väärtusi, mis on eelduseks eesti rahva, kultuuri, majanduse ja keskkonna kestlikuks arenguks. Mõttekoja PESA asutajaliikmed on Lea Danilson-Järg, Martin Ehala, Cornelia Kangur, Mihkel Kunnus, Martin Mölder, Indrek Neivelt, Helen Rebane, Lauri Vahtre ja Maarja Vaino.