Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE taotleb Pirita silla rekonstrueerimist

-
23.05.2023
Aat Purje
© UU

Pirita linnaosakogu aseesimees Aat Purje (EKRE) esitas linnaosakogu keskkonna- ja linnamajanduskomisjonile otsuse eelnõu, millega tehakse Tallinna linnavalitsusele ettepanek tellida Pirita sillale ehitustehniline ekspertiis ja näha ette 2024. aasta linnaeelarves raha silla rekonstrueerimise projekteerimiseks.

Eelnõu algatanud Aat Purje sõnul on tal hea meel, et esmaspäeva õhtul kogunenud Pirita linnaosakogu koosolek kiitis vastava eelnõu ka ühehäälselt heaks.

„Täna ei ole olemas head ülevaadet Pirita teel asuva Pirita jõe silla tehnilise seisukorra kohta. Viimane Pirita silla kordusülevaatus toimus 2020. aastal ning selle tulemusena valminud aruande kohaselt oli toona sillal mitmeid tõsiseid kahjustusi. Aruande kohaselt avaldasid mitmed kahjustused mõju ka silla tugevusele,“ rääkis Purje.

„AS Teede Tehnokeskuselt tellitud aruanne hindas silla ümberehituse maksumuseks üle nelja miljoni euro. Võime eeldada, et viimase kolme aastaga on silla seisukord üksnes halvenenud ning silla ümberehituse maksumus kasvanud. Loodan, et linnavalitsus suhtub antud küsimusse täie tõsidusega ning arvestab linnaosakogu ettepanekutega järgmise aasta linnaeelarvet koostades.“

Purje sõnul küsis EKRE silla renoveerimiseks mandaati ka valimistel. „2021. aasta kohalike omavalitsuste valimistel lubasime Pirita silla renoveerida. Me ei ole tänaseni seda lubadust unustanud, mistõttu tõstatasingi antud küsimuse Pirita linnaosakogu keskkonna- ja linnamajanduskomisjonis, kust see eelnõu edasi linnaosakogu täiskogu ette liikus. Silla hea tehniline seisukord on eelkõige Pirita inimeste turvalisuse huvides. Samuti on kõnealune sild Pirita üheks maamärgiks, mistõttu on oluline selle korrektne visuaalne seisukord.“

Linnaosakogudel on kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse regulatsiooni alusel õigus teha kohaliku elu küsimustes linnavolikogule või linnavalitsusele küsimuste aruteluks ja õigusaktide vastuvõtmiseks, muutmiseks või kehtetuks tunnistamiseks algatusi, mis võetakse arutusele kahe kuu jooksul algatuse esitamisest arvates.