Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kalle Grünthal Toomas Kivimägile: kirjuta ausalt, et olid partorg

-
23.05.2023
Kalle Grünthal

Riigikogu liige Kalle Grünthal (EKRE) tõi tänasel istungil välja reformierakondlasest Riigikogu aseesimehe Toomas Kivimägi punase mineviku.

Grünthal: „Selline mees nagu Jüri Viikberg on üllitanud anekdoodiraamatu ja esitab küsimuse, mis on orava ja pardi ristsugutis. Ja vastus on: partorg – ronib kõrgele, siis prääksub ja laseb teistele pähe. Miks ma selle võrdluse välja toon? Minu selja taga istub istungi juhataja Toomas Kivimägi, väga hea kolleeg, sihuke mõnus jutupartner. Aga ta käitub täpselt nii nagu Jüri Viikbergi anekdoodiraamatus. Ta on endine Soontagana kolhoosi partorg, kes oli saanud Nõukogude liidu kõrgema poliitilise ja parteilise väljaõppe. Ma soovitan Toomasel teha väike retsenseering ka oma eluloos. Ta ei ole olnud seal kolhoosiesimehe juriidiline nõustaja, kirjutagu ausalt: Soontagana kolhoosi partorg.

Seesama pähelaskmine käib praegu täielikult koalitsioonile poolt läbi Toomase suu opositsioonile. Sellist asja ei tohi teha.

Olles olnud Nõukogude Liidu Kommunistliku Partei üks poliittöötajatest, olete tekitanud olukorra, et meie hulgas on viienda kolonni inimesed, kes viivad ellu Venemaa poliitikat siinsamas Riigikogu saalis.

Ja ma olen nõus Kaja Kallasega, kes ütles, et me oleme sõjas. Teie oletegi sõjas – Reformierakond Eesti rahva vastu, Eesti iseseisvuse vastu.”