Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Konna keetmisest Eestis Lehtme ja valimiste näitel

-
24.05.2023
Tarmo Hints
© UU

Ärgu lugejad siinpuhul ehmatagu. Ma ei hakka kulinaariaalaseid nõuandeid jagama. Meil on ilmselt Eestis vähe neid inimesi, kes on seda sööki proovinud. Aga ma usun, et sellist väljendit nagu „konna keetmine“ on kuulnud kindlasti paljud. Eks see ole millegi aeglasel tulel keetmine, kuumust järjest juurde lisades, kuni see miski on lõpuks valmis.

Mis meil tegelikult on toimunud siis viimase aasta jooksul? Kuulates ja vaadates uudiseid, tekib küsimusi rohkem, kui on vastuseid. Mis aga sellest välja on hakanud kooruma, on paraku üks inetu lugu. Ja ma ei räägi ainult siin Lehtme ja valimiste mahhinatsioonidest. Valimistest ja nende ebareaalsetest tulemustest olen juba varasemalt ka rääkinud. Kuid mida aeg edasi, seda rohkem tekib sisemiselt tunne, et valimised olid vaid jäämäe veepealne osa ning me ei ole veel täielikult näinud seda inetut alakõhtu, mis päevavalgele on tegelikult tulnud.

Alustame Johanna-Maria Lehtmest. Meelde tuleb see, kui jutuks oli circa pool aastat tagasi see, et Lehtme on endale suure palga joonistanud MTÜ Slava Ukraini eesotsas. Siis karati EKRE-le selle sõnumi eest kraesse. Kuidas ometigi julgeti avalikult „märtrit“ mustata? Loomulikult töötab ta seal ju tasuta ja see palk on ju kõigest kommiraha. Noh, tegelikult me teame nüüd tõde, et lisaks palgale, läks raha kasutusse ka mujalt. Kui palju sellest tegelikult üldse reaalselt abivajajateni jõudis, ei tea enam keegi. Kas jõudis, seda ka ei tea.

Jõuame aga edasi valimispäevani. Johanna-Maria Lehtme kandideerib Eesti 200 nimekirjas. Korjab kokku üle 5000 hääle. On Riigikogus kõigi eelduste kohaselt sees. Aga…

Kaks päeva hiljem tuleb kork maha. Maha hakatakse kerima seda, mida teati juba varem. Kaks kuud hiljem on kõigil selge, et Slava Ukraini on tegelikult mädamuna ning tema juht ei olegi „märter“ vaid hoopis Ostap Benderi kasvandik.

Kuid… Ajakirjandus ei ole enam vakka. Ja mida enam asja edasi uuritakse, seda enam saab selgeks, et ajakirjandus on oma tööd teinud korralikult. Räägitakse kõigest. Räägitakse ka sellest, et tegelikult oli juba aasta tagasi näiteks Lehtme endisel tööandjal Anneli Arrasel selge, et kõik ei pruugi olla päris nii nagu paistab.

Siinjuures tänan Eesti Ekspressi, kes selle töö ära tegi. Miks? Sest ilma nende tööta, ei teaks me näiteks seda, et tegelikult teadsid meie juhtpoliitikud nii Eesti 200-st kui Reformierakonnast juba enne valimisi, et Slava Ukraini on tegelikult scam!

Stopp! Nad teadsid. No ja siis?! Sõbrad, see ei ole päris nii, et me nüüd teame ja ongi kõik. Slava Ukraini sai ju toetusi edasi. Veel jaanuaris, kui asi pidi juba olema selge, ei kuulnud me kedagi selles osas rääkimas, et asi on paigast ära. Oodati valimisi. Lehtme oli ju endale nime teinud ja loomulikult edukas lüpsilehm, keda ära kasutada. Asemele tuli julm argipäev. Las ta toob oma hääled! Tema abiga saavad osaliselt Riigikokku ka teised. Reformile on oluline, et need hääled tuleksid. Oli ju Eesti-200 neile truudust vandunud.

Aga tuleme nüüd tagasi selle äärmiselt külma kalkulatsiooni juure juurde. Mõtleme natuke. Kas siis oleks midagi olnud teistmoodi, kui me varem oleksime teadnud? Kindlasti oleks. Eesti 200-l ei oleks olnud võimalust laiata. Asi oleks lõppenud kiiresti.

Nüüd aga selle külma kalkulatsiooni musta augu juurde. Kui Reformis ja Eesti 200-s oldi juba enne märtsi teadlikud Lehtme kaksikelust ja rahade väärkasutusest ja oldi vait, siis kuidas saab neid nimetada? Just nimelt: kuriteo kaasosalisteks. Sest inimesed kandsid üle raha organisatsioonile, keda nad usaldasid ja ei teadnud, et see organisatsioon tegeleb nende raha omastamisega. Ning samas oldi Eesti 200-s ja Reformierakonnas lihtsalt vait ning lasti inimestel oma raha kanda endiselt edasi. Ja mille nimel? Et valimisõhtul saaks öelda, et näe kui palju hääli meil koos on. Hääli, mis on samuti laekunud veel kontrollimata teid pidi…

Kui Lehtmel lasti õilmitseda, et saada valimistel tulemust ja inimestelt raha varastada, siis on meil Eestis tõesti midagi korrast ära. Meil keedeti konna aeglasel tulel. Ja ma pean ütlema, et see tulemus ei rahulda kedagi. Miks me peaksime usaldama valitsuse liikmeid, kui nad hakkasid valimistulemuste nimel kuriteo kaasosaliseks. Sinna juurde veel kahtlused seoses Eesti 200 rahastamise osas Lehtme poolt kõrvale kanditud rahadega on veel vaid üks osa. Konna keetmine aasta jooksul on viinud nüüd selleni, et see on see, mida me praegu ka näeme. Lisaks siis lollid seadused ja maksutõusud.

 

Tarmo Hints, EKRE Kristlik ühendus