Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksa politsei asus kliimaterroriste üleriigiliselt taltsutama

-
24.05.2023
Ennast asfaldi külge liiminud ökoterroristid liiklust takistamas.
© Scanpix

Saksa politsei korraldas kolmapäeval seitsmel liidumaal haarangu kliimaaktivistide rühmitusele “Letzte Generation” (Viimane põlvkond), mis on äratanud pahameelt tänavablokaadidega, muu hulgas end asfaldi külge kleepides.

Haaraguteks anti käsk seitset inimest hõlmava juurdluse osana.

Aktiviste vanuses 22-38 aastat kahtlustatakse “kuritegeliku tugiorganisatsiooni moodustamisest”, öeldi politsei ja prokuratuuri ühisavalduses.

Läbiotsimisi tehti 15 aadressil, konfiskeeriti kaks pangaarvet ja anti käsk vara külmutamiseks.

Kahtlusaluseid süüdistatakse organisatsiooni veebilehel “kuritegelike aktide rahastamiseks annetuskampaania korraldamises”.

Võimude andmetel koguti kampaaniaga vähemalt 1,4 miljonit eurot ja teadaolevalt kasutati seda raha peamiselt ühenduse kuritegelikeks aktsioonideks.

Nende olemust avalduses ei täpsustata, kuid selles öeldakse, et kaht inimest kahtlustatakse katses saboteerida Itaaliast Triestest Saksamaale Ingolstadti kulgevat naftajuhet, mis on Baieri liidumaa “kriitiline taristu”.

Viimastel nädalatel on kümned Letzte Generationi aktivistid sattunud kohtu ette liikluse blokeerimise pärast.

Ühendus on kliimavõitluses kasutanud taktikat alates näljastreikidest kuni muuseumieksponaatide tomatitega pildumiseni, mistõttu mõned Saksa poliitikud on hakanud nimetama neid kliimaterroristideks.

Aktivistid ise leiavad, et nende tegevus on hädavajalik, sest valitsus ja ühiskond tervikuna ei tee läheneva kliimakatastroofi ärahoidmiseks midagi. (BNS)