Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas minister Signe Riisalo võtab endale vastutuse “soomuutjate” tuleviku osas?

-
24.05.2023
Signe Riisalo
© UU

Valetajate koalitsiooni kolme erakonda on sattunud hämmastav hulk inimesi, kes laseksid segadusse aetud inimestel teha endapeal mistahes katsetusi ja seda eriti noortel.

Nii ütleb sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo Postimehes, et “Rahvatervishoiu seadusega peab erinevatel põhjustel edasi liikuma ja ilmselt sisaldavad muudatused ka soo tunnustamist. /…/ Et õigus sooandmete muutmisele peaks põhinema inimese enesemääratlusel, mitte sõltuma arstide otsusest.”

Praegune soovahetuse buum ei tulene üldsegi sellest, et noored avastaksid massiliselt “uut identiteeti”, vaid sellest, et neile tuuakse erinevaid variante massiliselt kätte ja eks noored taha alati midagi uut ja erilist järele proovida, ka sedavõrd ekstreemset. Või siis usuvad nad, et see on lahendus nende probleemidele. Paraku võib selline kergemeelne valik lõppeda halvasti ja ka pöördumatult.

Juba nelja aasta eest oli Kanal 2-s šokeeriv erisaade “Globalistid või natsid” alateemaga “Rootsis on plahvatuslikult tõusnud noorte soovahetajate hulk”, mille kohta kirjutas Elo Mõttus-Leppik Postimehes: ”Rootsis viibimise ajal lahvatas sealses meedias skandaal. Nimelt selgus, et viimase kümne aasta jooksul on plahvatuslikult tõusnud noorte teismeliste tüdrukute arv, kes tahavad oma sugu muuta. Raviks kasutatakse hormooni ja tagasiteed enam pole. Nüüd on tekkinud paras hulk noori, kes kahetsevad ja süüdistavad riiki, et neid on kasutatud katsejänestena.”

Ka LGBT Eesti loob praegu alust sellele, et Eestis võib korduda sama, mis Rootsis – noori ergutatakse erinevaid identiteete läbi proovima, kuni selleni, et need osutuvad pöördumatuks, sealhulgas soovahetuse osas.

Kas Signe Riisalo on valmis võtma vastutust nende noorte neidude ees, kes tema poolt kandikul kättetoodava soomuutmise läbi teevad ja hiljem kahetsema hakkavad? Kas LGBT aktivistid on valmis astuma kohtu ette, kui selgub, et kahetsetav otsus tehti nende soovitusel?

Signe Riisalo ajab muidki lollusi suust välja, öeldes: “Konservatiivsus ei ole Isamaa ega EKRE ainuomand. On loomulik, et hoiame sinimustvalget südames, soovime, et meie kultuur ja keel säiliks, nagu ka seda, et Eestimaal sünniks rohkem lapsi. Aga olukorras, kus meil ei jätku paljudes sektorites enam tööjõudu, peame olema avatumad ka rändele.”

Riisalo enda seisukohad on pigem uusmarksistlikud, kuid ka kogu Reformierakonnas pole õhkõrna lõhnagi konservatiivsusest.

Konservatiivid hoiavad kõike seda, mis on säilitamist väärt, aga Reformierakond ei hoia. Kui sinimustvalge on südames, kui on soov säilitada eesti keel ja kultuur ning kui tahetakse lapsi, siis konservatiivid ka võitlevad selle eest. Riisalo aga laiutab käsi: tööjõudu pole, peame olema avatud rändele. Aga sellega nad just ei kaitsegi eestlust ja siis on “soov südames” lihtsalt mull.

Riisalo peaks väga hästi teadma Lääne-Euroopa kogemust, kus lasti sisse ohtralt võõrtööjõudu, kuid rahvastik vananeb endiselt ning migrandid on tekitanud suuri probleeme. Seega on valikud olemas ja konservatiivid valiksid eestluse säilitamise, poliitoravad aga valisid võõrtööjõu, mis surub eestluse kohe kindlasti kokku, nagu kõik massimigratsioonid põlisrahvaga teevad.

EKRE ei tee konservatiivsust ainuomandiks – teisi konservatiive lihtsalt pole.

Uued Uudised