Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Pealtnägijad, vaadake inimestele silma!

-
24.05.2023

Täna eetrisse läinud hooaja viimase Pealtnägija õhustik oli väga sümptomaatiline: kas tegemist oli mingi kummalise taotluse või kõik saatejuhid vaatasid valesse kaamerasse lohakusest, aga terve saate jooksul vaadatigi televaatajatele otse silma väid mõned üksikud korrad.

Jäi selline tunne, et vaadati silma või suhu televiisori vasaku serva taha jäänud ülemusele või riiklikule poliitilisele suurtellijale. Igal juhul on inimesega rääkides temast mööda vaatamine halb märk – kas rääkija südametunnistus pole puhas või siis on tegemist mingi psüühilist laadi probleemiga. Sedapuhku kollektiivsega.

Isegi neegritest kupeldajad vene kuulsas filmis „Vend 2“, minnes kallale USA-sse sattunud peakangelasele ehk Danilale, nõudsid temalt kui mehelt: „Sa ära sinna vaata! Sa, lita, vaata mulle silma!“

Loomulikult ei ole sellistel koondsaadetel erilist väärtust, kui autorid näitavad uhkusega oma nende arvates märkimisväärseid saavutusi. Need teemad olid näidatud Pealtnägija kordustes ja järatud ka teiste peavoolumeedia väljaannete poolt tüütuseni.

Ärritas Mihkel Kärmase poolne Marko Mihkelsoni ja tema reformierakonna puhtakspesemine ja õigustamine. Härra Kärmas väljendus korduvalt, et Mihkelsoni kriitikud „kisasid“ (näidati Postimehe peatoimetajat Priit Hõbemäge, endist ERR-i asejuhti Ainar Ruussaart ja Marek Strandbergit), ja ähvardas, et nendel võib ju olla samasuguseid salapatte, kuid Pealtnägija kas ei pidanud nende juhtumeid avalikku huvi pakkuvateks või siis pole tunnistajaid.

Midagi nii kummalist pole isegi ETV-s ammu kuulda olnud. Et riiklik poliitajakirjanik ähvardab neid, kes kritiseerisid pedofiiliajuhtumi kinnimätsimist. Aga sama hästi võiks ju oletada, et Kärmasel on ka mingi isiklik salaajend mängus.

Eemaletõukav oli ka Märt Avandi järelkümblus. Et näete, milline ausmees ja kangelane – pani aastakümneid tina, nuusutas koksi, toetas rahaliselt narkomaffiat ja esines inimestele narkoiumas (võib-olla sõitis veel autogagi?) No milline kangelane, „meie Märt“, jagab nüüd oma kogemusi esinedes koolides ja töökollektiividele.

Pealtnägija tuleb sügisel tagasi, Urmas Vaino paraku mitte.

Ivan Makarov